Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Αγκαλιάστηκε από το κοινό η γιορτή της επιστήμης

Αγκαλιάστηκε από το κοινό η γιορτή της επιστήμης

Μεγάλη επιτυχία είχε η φετινή «Βραδιά του Ερευνητή», με τίτλο «Science Rocks», που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς του τόπου. Επιστημονικά πειράματα, παιχνίδια, διαγωνισμοί, μουσική, παραμύθια και βραβεύσεις, ήταν μερικές από τις δραστηριότητες της Βραδιάς, η οποία αγκαλιάστηκε από το κοινό κάθε ηλικίας.

Σε μια γιορτή της επιστήμης, Κύπριοι ερευνητές παρουσίασαν εργασίες τους και ενημέρωσαν το κοινό για τον ρόλο και τη σημασία της έρευνας στον σύγχρονο κόσμο καθώς και για τις καθημερινές, πρακτικές εφαρμογές των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων. Ιδιαίτερη επιτυχία, σημείωσε ο διαγωνισμός «S-Factor», στον οποίο μαθητές γυμνασίων και λυκείων παρουσίασαν -με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο- επιστημονικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν φοιτητές των οποίων οι ερευνητικές εργασίες διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του ΙΠΕ «Φοιτητές στην Έρευνα - ΦΟΙΤΩ 2011-2012». Επίσης, κατά την Βραδιά οι επισκέπτες κλήθηκαν να αναδείξουν τους νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής «Χρώμα στην Έρευνα», που είχε προκηρύξει το Ίδρυμα.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η ικανοποίησή μας που και φέτος η Βραδιά του Ερευνητή αγκαλιάστηκε με τόσο έντονο ενδιαφέρον από τον κόσμο», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Δρ. Βασίλειος Τσάκαλος. Πρόσθεσε ότι «παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν ταυτόχρονα σε 300 πόλεις, σε 33 χώρες, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας εικόνας των ερευνητών και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην κοινωνία και ταυτόχρονα στην ενθάρρυνση νέων ατόμων να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στην έρευνα».

Η «Βραδιά του Ερευνητή», η οποία πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά από το ΙΠΕ, αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγχρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Βραδιά, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού, ήταν η κορύφωση των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας» (23-27 Σεπτεμβρίου), που διοργάνωσε για πρώτη φορά το ΙΠΕ με στόχο την προώθηση της σημασίας της έρευνας και της καινοτομίας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

 


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα