Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Print

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Εργαστήριο "Urban Living Labs - the Creative Capacity of Cities Unleashed?"

Η εκδήλωση “Open Days” συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Επιτροπή Περιφερειών. Το σλόγκαν της εκδήλωσης για το 2014 είναι «Μεγαλώνοντας μαζί – Έξυπνη επένδυση για τους ανθρώπους» (“Growing together – Smart investment for people”). Η ΠΚΠ Urban Europe θα διοργανώσει ένα από τα οκτώ σεμινάρια στο πλαίσιο των Ανοικτών Ημερών για τα Πανεπιστήμια (“Open Days University”), που έχουν ως στόχο την προβολή νέας έρευνας στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στόχος του Εργαστηρίου που θα διοργανώσει η ΠΚΠ Urban Europe είναι να γίνει περισσότερο κατανοητή επιστημονικά η αστική πολυπλοκότητα και η κοινωνική καινοτομία σε ένα αστικό πλαίσιο και να παρουσιασθεί η έρευνα που χρηματοδοτείται από την ΠΚΠ Urban Europe. Οι πόλεις του σήμερα αντιμετωπίζουν πολύπλοκες προκλήσεις, για την αντιμετώπιση των οποίων πρέπει να «απελευθερώσουν» τη δημιουργική τους ικανότητα και να κινητοποιήσουν διάφορα εμπλεκόμενα μέρη, όπως τους πολίτες, τους ερευνητές, τις κοινότητες, ΜΚΟ, επιχειρηματίες κ.α. Το Εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε πειραματικές ερευνητικές προσεγγίσεις, όπως τα Urban Living Labs. Επίσης, το Εργαστήριο θα παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τις δραστηριότητες της ΠΚΠ Urban Europe, μιας πρωτοβουλίας 16 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή διασυνοριακών δραστηριοτήτων στον τομέα της Αστικής Αειφορίας.

Το Εργαστήριο θα συντονίζει η κα Inger Gustafsson, επικεφαλής του Τμήματος  Policy and Systems, VINNOVA - the Swedish Governmental Agency for Innovation Systems και Vice Chair του Governing Board της ΠΚΠ Urban Europe. Οι ομιλητές είναι ο Καθ. Simon Marvin (Durham University), ο Καθ. Rene Kemp (Maastricht University), η Δρ Lena Goldkuhl, (Luleå University of Technology) και ο Καθ. Olivier Coutard (CNRS).

 Η εγγραφή μπορεί να γίνει διαδικτυακά, στον ακόλουθο σύνδεσμο


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα