Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Print

Πρόγραμμα COSME

Το COSME είναι το Πρόγραμμα της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), με διάρκεια από το 2014 έως το 2020 και προβλεπόμενο προϋπολογισμό 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέσω του Προγράμματος COSME υποστηρίζονται οι ακόλουθοι τομείς:

  • Διευκόλυνση της πρόσβασης των ΜμΕ σε χρηματοδότηση.
  • Υποστήριξη των ΜμΕ για διεθνοποίηση και της πρόσβαση στις αγορές
  • Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ευνοεί δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεωνΤο Πρόγραμμα COSME υλοποιεί την πρωτοβουλία «Small Business Act» (SBA) (Πράξη για τις Μικρές επιχειρήσεις), η οποία αντικατοπτρίζει την πολιτική βούληση της Επιτροπής να αναγνωρίσει τον κεντρικό ρόλο των ΜμΕ στην οικονομία της ΕΕ καθότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ευρώπης, παρέχοντας το 85% όλων των νέων θέσεων εργασίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει να προωθήσει την επιχειρηματικότητα και να βελτιώσει το περιβάλλον για τις ΜμΕ, ώστε αυτές να μπορέσουν να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους στη σημερινή παγκόσμια οικονομία.

Η διαχείριση του Προγράμματος COSME γίνεται από το Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprise (EASME) εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που σχετίζονται με το Πρόγραμμα COSME βρίσκονται διαθέσιμες στον ιστότοπο του EASME.

Περισσότερα για το Πρόγραμμα COSME μπορείτε να βρείτε εδώ.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα