Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Πρόσφατη ανακοίνωση για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου εγγυήθηκε τη συμμετοχή των Βρετανικών Οργανισμών σε έργα του Προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 για το διάστημα στο οποίο η χώρα εξακολουθεί να αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα αναλάβει μελλοντικά τη χρηματοδότηση των έργων διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τις πληρωμές ακόμη και στις περιπτώσεις που τα έργα θα υλοποιούνται σε χρονική περίοδο κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει αποχωρίσει από την ΕΕ.

Statement from Chancellor Philip Hammond

Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή των Βρετανών σε προτάσεις που υποβάλλονται στο Πρόγραμμα ενώ η χώρα είναι ακόμη μέλος της Ε.Ε. θα χρηματοδοτηθεί για όλη τη διάρκεια του έργου. Οι δηλώσεις αυτές διασφαλίζουν τους βρετανούς συμμετέχοντες ώστε να συνεχίσουν να υποβάλλουν προτάσεις ενώ από την άλλη πλευρά καθησυχάζουν και τους συνεργάτες τους από τις άλλες χώρες όσον αφορά στη συμμετοχή βρετανικών οργανισμών σε μελλοντικές προτάσεις ή σε έργα που ήδη υλοποιούνται ότι σε καμιά περίπτωση η συμπερίληψή τους σε δίκτυα συνεργασίας δεν θα επηρεάσει την αξιολόγηση των προτάσεων ή θα ρισκάρει τη μελλοντική χρηματοδότηση των έργων.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις η Κυβέρνηση της χώρας διαβεβαίωνε, μέσω του αρμόδιου Υπουργού της κ. Jo Johnson (Minister of State for Universities and Science), ότι το καθεστώς της συμμετοχής της χώρας στο Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 δεν θα επηρεαστεί προς το παρόν από την έξοδο της χώρας από την ΕΕ:

The referendum result has no immediate effect on those applying to or participating in Horizon 2020. UK participants can continue to apply to the programme in the usual way. The future of UK access to European science funding will be a matter for future discussions. Government is determined to ensure that the UK continues to play a leading role in European and international researc.

https://www.gov.uk/government/news/statement-on-higher-education-and-research-following-the-eu-referendum

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της δήλωσε για το ίδιο θέμα:

The Statement of 29 June of the Heads of State or Government of 27 Member States, as well as the Presidents of the European Council and the European Commission, confirms that until the UK leaves the EU, EU law continues to apply to and within the UK, both when it comes to rights and obligations. This includes the eligibility of UK legal entities to participate and receive funding in Horizon 2020 actions.

https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/news/outcome-referendum-united-kingdom

Το ΙΠΕ θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις εξελίξεις επί του θέματος.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα