Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας 2016, 26-30 Σεπτεμβρίου 2016

Σημαντικές δράσεις και εκδηλώσεις περιλαμβάνει η «Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας 2016» που διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), για τέταρτη συνεχή χρονιά, με στόχο την προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας και την εξοικείωση του κοινού με την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη.

Κορύφωση της Εβδομάδας αποτελεί η επιτυχημένη εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή 2016», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία υπό τον τίτλο «Research ∞ Unlimited». Η φετινή εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα αφού φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την πρώτη διοργάνωση της «Βραδιάς του Ερευνητή» το 2006 στην Κύπρο. Η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό, ερευνητές από Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν το έργο τους  μέσα από μια μεγάλη διαδραστική έκθεση πειραμάτων και θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για το ρόλο και τη σημασία της έρευνας στο σύγχρονο κόσμο. Στόχος της Βραδιάς είναι το κοινό να απολαύσει μια δημιουργική βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη και την έρευνα μέσα από θεατρικά και μουσικά δρώμενα και με συμμετοχή σε πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις και διαγωνισμούς από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 12.00  το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις της  «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας» αναλυτικά:   

  • 26-29/09 - Επισκέψεις ερευνητών σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε όλες τις επαρχίες
  • 27/09 - Κινηματογραφικές Βραδιές στη Λευκωσία και Λεμεσό - Ταυτόχρονη προβολή της ταινίας «Still Alice» στους κινηματογράφους K Cineplex, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με τη Νόσο Αλτσχάϊμερ και υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας
  • 29/09 - Επιστημονικό Καφενείο από τον Δρα Δημήτρη Παναγόπουλο, βιοφυσικό ακτινοβολιών στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στην Ελλάδα,  με τίτλο: «Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία της ανθρώπινης τεχνολογίας. Επιπτώσεις στην Υγεία και στο Περιβάλλον», στο Science Café στη Λευκωσία στις 19.30.
  • 30/09 - Επισκέψεις σχολείων στο χώρο της εκδήλωσης  της «Βραδιάς του Ερευνητή»
  • 30/09 - «10 Χρόνια Βραδιά του Ερευνητή» - “Research ∞ Unlimited”

Η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας 2016 τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Χορηγοί Επικοινωνίας της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2016 είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν το Πρόγραμμα εδώ.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα