Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Print

European Inventor Award 2017

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου επιθυμούν να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τη δυνατότητα της υποβολής υποψηφιοτήτων για το European Inventor Award 2017.

Το European Inventor Award κατοχυρώθηκε ως θεσμός το 2006 από το European Patent Office και αφορά στην ετήσια απονομή βραβείου σε διακεκριμένους επινοητές και ομάδες επινοητών από όλα τα τεχνολογικά πεδία και υπόβαθρα, των οποίων οι πρωτοποριακές εφευρέσεις έχουν δώσει απαντήσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας.

Οι κατηγορίες στις οποίες αποδίδεται το βραβείο είναι οι ακόλουθες:

Industry: για πρωτοποριακές και επιτυχημένες τεχνολογίες, οι οποίες κατοχυρώνονται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες (>250 υπαλλήλους)

Research: για πρωτοποριακούς εφευρέτες που εργάζονται σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά ιδρύματα

SMEs: για εξαιρετικές εφευρέσεις σε ΜμΕ

Non-European Countries: για όλους τους εφευρέτες που δεν είναι ευρωπαίοι πολίτες, αλλά κατέχουν ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Lifetime Achievement: βραβείο που αποδίδεται προς τιμήν της μακροπρόθεσμης συμβολής ενός Ευρωπαίου επινοητή.

Η υπόδειξη πιθανών υποψηφίων για το European Inventor Award δύναται να γίνει από εθνικές αρχές, Οργανισμούς, επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, κ.α., καθώς και από οποιοδήποτε μέλος του κοινού. Σημειώνεται ότι ένας επινοητής δύναται να υποδείξει τον εαυτό του ως υποψήφιο για το βραβείο.

Η βασική προϋπόθεση για υποβολή υποψηφιότητας είναι ο συσχετισμός με ένα έγκυρο ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ωστόσο το European Patent Office αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στο υψηλό επίπεδο των υποψηφιοτήτων που υποβάλλονται.

Οι νικητές επιλέγονται από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που αποτελείται από διεθνείς αρχές στους τομείς των επιχειρήσεων, της επιστήμης, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της έρευνας και η οποία εξετάζει τις προτάσεις όσον αφορά τη συμβολή τους προς την τεχνολογική πρόοδο, την κοινωνική ανάπτυξη, καθώς και τη δημιουργία οικονομικής ευημερίας και θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Καταληκτική ημερομηνία για υπόδειξη υποψηφιοτήτων: 12 Οκτωβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το έντυπο υπόδειξης υποψηφιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική Ιστοσελίδα για το European Inventor Award στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.epo.org/learning-events/european-inventor.html ή να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (κα Μάρσια Τριλλίδου, Τηλ. 22 205071 / 22 205000, [email protected]/* */).


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα