Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Print

Αποτελέσματα Διαγωνισμού «S - FACTOR»

Ο Διαγωνισμός «S-Factor» διοργανώθηκε φέτος για έκτη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή 2016, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Λευκωσία.

Ο Διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν μαθητές Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων είχε ως στόχο να προκαλέσει τους μαθητές να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό.

Οι διαγωνιζόμενοι που είχαν τρία λεπτά μόνο για να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό, δίνοντας μια διασκεδαστική και πρωτότυπη προφορική παρουσίαση, κρίθηκαν για τον τρόπο που προσέγγισαν το επιστημονικό φαινόμενο που επέλεξαν να παρουσιάσουν, για τον τρόπο παρουσίασης και ταυτόχρονα για το πόσο αντιληπτό έγινε το θέμα τους στο ακροατήριο. Οι κριτές βαθμολόγησαν με βάση το περιεχόμενο, τη σαφήνεια και το χάρισμα.

Οι 26 συμμετέχοντες διαχωρίζονταν σε  δύο κατηγορίες: 15 συμμετοχές στη Γυμνασιακή Εκπαίδευση και 11 συμμετοχές στη Λυκειακή Εκπαίδευση.

Κατηγορία «Γυμνάσια»

1ο Βραβείο: Ορέστης Γεωργίου - Ιδιωτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ολύμπιον

2ο Βραβείο: Γιάννης Λαπήθιος - Γυμνάσιο Παλουριώτισσας

3ο Βραβείο: Έλσα Σίφουνα - Γυμνάσιο Γερίου

Κατηγορία «Λύκεια»

1ο Βραβείο: Lucas James Irwin - The English School, Nicosia

2ο Βραβείο: Θεοφάνης Παπαδόπουλος - Ιδιωτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ολύμπιον

3ο Βραβείο: Μαρία Αναστασίου - Λύκειο Αραδίππου

3ο Βραβείο: Γιώργος Χατζούδης - Ιδιωτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ολύμπιον

Οι τρεις πρώτοι νικητές των δύο κατηγοριών κέρδισαν ηλεκτρονικά δώρα ενώ δόθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.


 


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα