Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Print

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων από το Κέντρο Έρευνας SESAME

Το διεθνές κέντρο έρευνας και προηγμένης τεχνολογίας SESAME, με έδρα στην Ιορδανία, έχει ανακοινώσει Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για αξιοποίηση της υποδομής συγχρότρου (επιταχυντή σωματιδίων) για beamtime για το δεύτερο μισό του 2017.

Συναφώς αναφέρεται ότι το SESAME (Synchrotron-light for Experimental Science and Applications in the Middle East / Ακτινοβολία συγχρότρου για πειραματική επιστημονική δραστηριότητα και εφαρμογές στη Μέση Ανατολή) δημιουργήθηκε με σκοπό τη χρήση της επιστημονικής διπλωματίας στην καλλιέργεια πνεύματος ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Μέλη του SESAME είναι το Μπαχρέιν, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Ιράν, το Ισραήλ, η Ιορδανία, το Πακιστάν, η Παλαιστίνη και η Τουρκία, ενώ η Βραζιλία, η Κίνα, η Ιαπωνία, το Κουβέιτ, η Ελβετία, η Ρωσική Ομοσπονδία, οι ΗΠΑ, καθώς και πολλά κράτη μέλη της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) έχουν καθεστώς παρατηρητή.

Μετά την πρόσφατη πρόοδο στην κατασκευή του δακτυλίου αποθήκευσης (storage ring) και των δύο πρώτων γραμμών δεσμών (beamlines), το SESAME έχει ανακοινώσει την εν λόγω Πρόσκληση. Για την υποβολή προτάσεων, οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στο SESAME User Office, ακολουθώντας το σύνδεσμο https://sup.sesame.org.jo. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 15η Μαρτίου 2017, στις 23:59, ώρα Ιορδανίας.

Πριν από την υποβολή μιας πρότασης, οι ενδιαφερόμενα επιστήμονες:

  • Ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με τους Gihan Kamel ([email protected]) και Messaoud Harfouche ([email protected]) (SESAME beamline scientists) για την υποβολή προτάσεων που σχετίζονται με IR και XAFS/XRF beamlines, αντίστοιχα, οι οποίοι μπορούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες τεχνικές δυνατότητες.
  • Θα πρέπει να συμβουλευτούν την πολιτική χρήσης του SESAME (http://www.sesame.org.jo/sesame/users/user-guide/sesame-user-policy.html) που διέπει την πρόσβαση στο εργαστήριο.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι:

  • Χρήστης από ένα από τα κράτη-μέλη του SESAME (http://www.sesame.org.jo/sesame/about-us/members-and-observers-of-sesame.html) του οποίου o φορέας αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής του, μπορεί να αιτηθεί για χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Lounsbery για το σκοπό αυτό.
  • Χρήστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συνδεδεμένες χώρες μπορούν ακόμα να αιτηθούν για χρηματοδότηση για τα έξοδα ταξιδιού τους σε μια κοινοπραξία όλων των ευρωπαϊκών συγχρότρων και ελεύθερων λέιζερ ηλεκτρονίων που συντονίζονται από το Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf (HZDR) (http://www.hzdr.de). Η κοινοπραξία αυτή, στην οποία το SESAME εντάχθηκε το Μάρτιο του 2016, υπέβαλε μια πρόταση στο Πρόγραμμα Η2020 της ΕΕ («CALIPSOplus»), η οποία έχει αξιολογηθεί θετικά και το σχετικό Έργο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2017 (διάρκεια 4 χρόνια).

Σημειώνεται, τέλος, ότι το SESAME ακολουθεί πολιτική ανοιχτής πρόσβασης, χωρίς κανένα περιορισμό σχετικά με την εθνικότητα των χρηστών ή του φορέα από τον οποίο προέρχονται. 


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα