Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Εκδήλωση για τη Παγκόσμια Μέρα Αστρονομίας

Η Κυπριακή Ακαδημία Αστρονομίας και Διαστήματος συνδιοργανώνει μαζί με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας την δεύτερη Παγκόσμια Μέρα Διαστήματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων και στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου το Σάββατο 29 Απριλίου και αρχίζει στις 7:30 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα, μετά τους χαιρετισμούς, περιλαμβάνει την παρουσίαση εκ μέρους του αστροφυσικού κ. Στέλιου Τσαγγαρίδη προέδρου της CASA, σύντομο ταξίδι στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος στο οποίο οι θεατές θα ξεναγηθούν σε κάθε πλανήτη χωριστά μαθαίνοντας τα ιδιαίτερα τους χαρακτηριστικά.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού θα εγκατασταθεί το κινητό πλανητάριο Starlab όπου η υπεύθυνη του προγράμματος κα Μαρία Στεφαδούρου θα ταξιδέψει τους μικρούς επισκέπτες στους αστερισμούς και στους μύθους από τους οποίους πήραν το όνομα τους.

Την ίδια ώρα στο μικρό θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου ο Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας, το Science&Space Café και το Σπίτι της Επιστήμης, θα διοργανώσουν αστροπαρατήρηση για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Αστρονομίας στην Κύπρο.

Στη φετινή γιορτή της Παγκόσμιας Μέρας Αστρονομίας η Κυπριακή Ακαδημία Αστρονομίας και Διαστήματος, που αποτελείται από έξι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, θα ανακοινώσει την ίδρυση και του «Παγκύπριου Συλλόγου Φίλοι του Αστεροσκοπείου Τροόδους». Η πρόταση για την ανέγερση του Αστεροσκοπείου έχει ολοκληρωθεί από την ομάδα πρωτοβουλίας κι έχει κατατεθεί εδώ και τρεις περίπου μήνες. Τα σχέδια του Αστεροσκοπείου Τροόδους είναι εντυπωσιακά αφού το Αστεροσκοπείο στο Τρόοδος από μακριά θα μοιάζει με διαστημόπλοιο του Star Wars το οποίο έχει προσγειωθεί στην οροσειρά του Τροόδους.

Στην εκδήλωση αναμένεται να στείλει χαιρετισμό από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο ο πυρηνικός αστροφυσικός της NASA κ. Θανάσης Οικονόμου ο οποίος επισκέφθηκε τρεις φορές την Κύπρο τα τελευταία δύο χρόνια για να βοηθήσει στην ιδέα της κατασκευής του Αστεροσκοπείου Τροόδους.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα