Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Print

Μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών στον τομέα του Fintech

Τον 1ο μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών γύρω από καινοτόμες τεχνολογίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου (Fintech) διοργανώνει η Τράπεζα Κύπρου στις 9, 10 και 11 Ιουνίου 2017 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.  Πρόκειται για το πρώτο Fintech Ηackathon που διοργανώνεται στην Κύπρο.

Στόχος του BOC Hackathon #fintech είναι να φέρει κοντά ομάδες ή νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), στη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου, για την δημιουργία καινοτόμων λύσεων γύρω από το Fintech, μέχρι το στάδιο ενός Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP) με την προοπτική ανάπτυξης σε πλήρεις λειτουργικές εφαρμογές. Αυτή η διαδικασία δίνει στις ομάδες που θα συμμετέχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε μελλοντικά βιώσιμα επιχειρηματικά σχήματα. Το πεδίο του Fintech καλύπτει και επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών συναλλαγών και έχει επίδραση σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, σχεδιαστές, στελέχη επικοινωνίας, μάρκετινγκ, εξυπηρέτησης πελατών, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για το πεδίο του Fintech.  

Το πρόγραμμα του μαραθωνίου είναι διαθέσιμο εδώ ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μέσα από την διοργάνωση του Ηackathon επιδιώκεται η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινότητας γύρω από το Fintech σε θεματικές ενότητες όπως:

  • Open APIs (Community Edition BOC Sandbox από την Τράπεζα Κύπρου)
  • Blockchain
  • Artificial Intelligence
  • Chatbots
  • E-wallets
  • Social Banking
  • Mobile Banking

Οι καλύτερες ομάδες θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, από την Κύπρο και το εξωτερικό, στον τομέα του Fintech και των νεοφυών επιχειρήσεων, και θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα και αξιόλογες υπηρεσίες.  Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία  να συνεχίσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους, μέσω αυτόματης συμμετοχής στο Accelerator - Incubator πρόγραμμα IDEA.


 


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα