Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία
ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΠΕ)
Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
Print

Διαγωνισμός S-FACTOR

Διαγωνισμός S-FACTOR

Ο Διαγωνισμός «S-Factor» διοργανώνεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή 2017» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία.

Ο Διαγωνισμός έχει ως στόχο να προκαλέσει τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό σε τρία μόνο λεπτά. Μέσα από τις παρουσιάσεις αναμένεται να αναδειχθούν και να βραβευθούν τα μαθητικά ταλέντα.

Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν δώρα τεχνολογίας ενώ, επιπρόσθετα, οι δύο πρώτοι νικητές της κάθε κατηγορίας θα μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς τέλη εγγραφής στο Διεθνή Διαγωνισμό SCIENCE-Factor Europe 2018 που θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας στο πλαίσιο του Μαθητικού Συνεδρίου EUROSCIENCE 2018 στις 7-11 Μαρτίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (τηλ: 22 205055) ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο [email protected] μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Διαγωνισμός «S-Factor» διοργανώνεται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή 2017», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie του Προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020.