Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Print

Αποτελέσματα Διαγωνισμού «S – FACTOR 2017»

Ο Διαγωνισμός «S-Factor» διοργανώθηκε φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή 2017» που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία.

Ο Διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, είχε ως στόχο να προκαλέσει τους μαθητές να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό.

Οι διαγωνιζόμενοι που είχαν τρία λεπτά μόνο για να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό, δίνοντας μια διασκεδαστική και πρωτότυπη προφορική παρουσίαση, κρίθηκαν για τον τρόπο που προσέγγισαν το επιστημονικό φαινόμενο που επέλεξαν να παρουσιάσουν, για τον τρόπο παρουσίασης και ταυτόχρονα για το πόσο αντιληπτό έγινε το θέμα τους στο ακροατήριο. Οι κριτές βαθμολόγησαν με βάση το περιεχόμενο, τη σαφήνεια και το χάρισμα.

Οι 36 συμμετέχοντες διαχωρίζονταν σε  δύο κατηγορίες: 29 συμμετοχές στη Γυμνασιακή Εκπαίδευση και 7 συμμετοχές στη Λυκειακή Εκπαίδευση.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους:

  • Δρα Κατερίνα Καουρή η οποία έχει διδακτορικό στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και είναι science communicator και Famelaber. Είναι Ερευνήτρια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και συν- ιδρύτρια του Mediterranean Science Festival.
  • κα Λουίζα Σοφοκλέους  η οποία σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσική και είναι η νικήτρια του διαγωνισμού FameLab 2015 στην Κύπρο.
  • Δρα Γρηγόρη Μακρίδη, Πρόεδρο της Μαθηματικής Εταιρείας Κύπρου και συν-διοργανωτή για έβδομη συνεχή χρονιά του S-FACTOR.

Οι νικητές είναι:

Κατηγορία «Γυμνάσια»

1ο Βραβείο: Δαμιανού Ιουλιανή - Γυμνάσιο Λινόπετρας Λεμεσού

2ο Βραβείο: Καζαμία Μαρία - Γυμνάσιο Παλουριώτισσας

3ο Βραβείο: Δημητρίου Κυριάκος - Ιδιωτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ολύμπιον

 

Κατηγορία «Λύκεια»

1ο Βραβείο: Στυλιανού Χριστίνα - Λύκειο Αγ. Χαραλάμπους Έμπας, Πάφος

2ο Βραβείο: Ανδρέου Άννα - Ιδιωτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ολύμπιον

3ο Βραβείο: Ανδρέου Ραφαέλλα - Ελληνική Σχολή Πασκάλ Λευκωσίας

 

Οι τρεις πρώτοι νικητές των δύο κατηγοριών κέρδισαν ηλεκτρονικά δώρα ενώ επιπρόσθετα, οι δύο πρώτοι νικητές της κάθε κατηγορίας θα μπορούν να συμμετάσχουν, χωρίς τέλη εγγραφής, στο Διεθνή Διαγωνισμό «SCIENCE-Factor Europe 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας, στο πλαίσιο του Μαθητικού Συνεδρίου «EUROSCIENCE 2018» στις 7-11 Μαρτίου 2018.

Το ΙΠΕ συγχαίρει όλους τους Διαγωνιζόμενους!


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα