Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Print

Συνεργασία Επιχειρήσεων με Πανεπιστήμια: Ημερίδα «Industrial Workshop»

Τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων έχει ως βασικό θέμα η Ημερίδα «Industrial Workshop», η οποία συνδιοργανώνεται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο Mathematics for Industry Network (ΜΙ-ΝΕΤ), το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας και του Enterprise Europe Network Cyprus.

Η Ημερίδα, που φέρει τον τίτλο «Solving pressing industrial challenges with mathematical modeling», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017, μεταξύ των ωρών 9:30π.μ. - 12:30π.μ. στον 7ο όροφο του ΚΕΒΕ στη Λευκωσία. Οι εργασίες της θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασιών μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, σε πολλούς επιχειρησιακούς κλάδους σε διάφορες χώρες. Θα ακολουθήσει συζήτηση και δικτύωση μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητών με στόχο την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών. Στην Ημερίδα θα παρευρεθούν δύο διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί με πολυετείς συνεργασίες με επιχειρήσεις, ο Καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου κάτοχος της Έδρας Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Imperial College London και ο Δρ Ian Griffiths  από το University of Oxford. 

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την  πρακτική του European Study Group with Industry, ενός εργαστηρίου όπου ερευνητές και επιχειρήσεις συνεργάζονται εντατικά για μια εβδομάδα. Το Study Group with Industry πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1968 και έκτοτε εφαρμόστηκε σε 23 χώρες. Στην Κύπρο το 1ο Study Group  with Industry διοργανώθηκε το 2016 στο ΤΕΠΑΚ, με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων ENGINO, Party Ice, Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων και  ΟΣΕΛ και γνώρισε σημαντική επιτυχία (www.esgi-cy.org).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην Ημερίδα μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2017 συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά εδώ (Eventbrite) ή να αποστείλουν τη σχετική δήλωση συμμετοχής στο φαξ 22665685 ή στο email [email protected]

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Γιώργο Χρίστου (Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας) στο τηλέφωνο 22205030 και την Δρ. Κατερίνα Καουρή (ΤΕΠΑΚ) στα τηλέφωνα 25002472 και 99947843. 


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα