Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Print

Αναθεώρηση του Πρότυπου Συμβολαίου Έργου για το Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) επιθυμεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε στις 18 Οκτωβρίου 2017 το αναθεωρημένο Πρότυπο Συμβόλαιο Έργου – Model Grant Agreement για το Πρόγραμμα «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» (χρηματοδοτικό Πρόγραμμα της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία, 2014-2020).

Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν και θα εφαρμοστούν μελλοντικά στα Συμβόλαια αφορούν στα ακόλουθα άρθρα:

  • Article 29.3 'Open access to research data' to provide for third party access to research data in health actions in cases of public health emergencies;
  • Article 34 'Ethics and research integrity' to align the provisions on ethical and]research integrity principles to the new European Code for Research Integrity adopted ALLEA (All European Academies);
  • Marie Skłodowska -Curie Actions (MSCA) MGAs to align the MGAs with the MSCA Work Programme 2018-2020.

Περισσότερες πληροφορίες για την αναθεώρηση του Πρότυπου Συμβολαίου εδώ.

Οι συμμετέχοντες σε Έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα θα ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας Participant Portal για την αναθεώρηση του Συμβολαίου. Σημειώνεται ότι οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν στα μελλοντικά Συμβόλαια. Αναδρομική ισχύ θα έχουν μόνο οι αλλαγές που αφορούν στο Πρόγραμμα Marie Skłodowska -Curie Actions (MSCA) στα Έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του Προγράμματος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020», των επιμέρους Προσκλήσεων και τη διαδικασία Υποβολής Προτάσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα Participant Portal ή να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ) στο ΙΠΕ (τηλ.:22205050, email: [email protected]).


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα