Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Ημερίδα «Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δραστηριότητες σε Μουσεία, Ερευνητικά Ιδρύματα και Άλλους Φορείς Πολιτισμού»

Η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας Κύπρου, διοργανώνουν στις 17 Νοεμβρίου 2017 ημερίδα (9.00 π.μ. - Κτήριο Ερευνητικής Μονάδα Αρχαιολογίας), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Κοινού Προγραμματισμού «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παγκόσμια Αλλαγή: Μία Νέα Πρόκληση για την Ευρώπη». Συγκεκριμένα η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο της δράσης 19 με ειδικό θέμα «Enjoyment of Cultural Heritage by Means of New and Old Media», η οποία έχει ανατεθεί στην Κύπρο. Το πρόγραμμα έχει ως στόχους τη διερεύνηση του συσχετισμού μεταξύ πολιτιστικής κληρονομιάς και κλιματικής αλλαγής, την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς για την κοινωνία, και την παρουσίαση θεμάτων προστασίας και ασφάλειας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ημερίδα τιτλοφορείται «Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δραστηριότητες σε Μουσεία, Ερευνητικά Ιδρύματα και Άλλους Φορείς Πολιτισμού». Στην ημερίδα συμμετέχουν φορείς, μουσεία και άλλα ερευνητικά/πολιτιστικά ιδρύματα από την Ελλάδα και την Κύπρο που έχουν σχεδιάσει πρωτοπόρες δράσεις τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης οι οποίες συνδυάζουν παραδοσιακά και καινοτόμα μέσα. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι να εκπαιδεύσουν παιδιά, νέους, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μειονότητες και άλλες κατηγορίες κοινού, να ξυπνήσουν το ενδιαφέρον τους για την ιστορία, την επιστήμη αλλά και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, και να τους εξηγήσουν εμμέσως τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την ευρεία έννοια του όρου, και την επιτακτική ανάγκη για την προστασία της.

Πρόγραμμα

Αφίσα


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα