Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Απονεμήθηκαν τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας και τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας για το 2017

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2017 η τελετή απονομής των «Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ» και των «Κυπριακών Βραβείων Έρευνας ΙΠΕ» για το 2017.

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) καθιέρωσε τα βραβεία έρευνας από το 2007, αναδεικνύοντας προσωπικότητες ερευνητών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικά και διεθνούς επιπέδου αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο διαγωνισμός για τα Βραβεία Καινοτομίας διοργανώνεται από το 2006 από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας συμβάλλοντας στη βελτίωση και αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων βραβεύτηκαν και ξεχώρισαν δεκάδες προσωπικότητες,  επιχειρήσεις και δημόσιοι οργανισμοί, ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύ αξιόλογες συμμετοχές γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κύπρος είναι ένας ολοζώντανος πυρήνας έρευνας και καινοτομίας. Διαθέτει όχι μόνο το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τη δίψα για διακρίσεις και πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Τα φετινά «Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ» και τα «Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙΠΕ» απένειμαν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, κ. Χρίστος Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Βραβείου Καινοτομίας και Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΠΕ, κ. Γιώργος Γεωργίου.

Τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙΠΕ 2017 δόθηκαν ως εξής:

  • Βραβείο Έρευνας στην κατηγορία του Διακεκριμένου Ερευνητή  για το 2017 το οποίο φέτος αφορά τη θεματική ενότητα «Επιστήμες Ζωής», απονεμήθηκε στον Δρα Κλεόπα Κλεόπα, Καθηγητή της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου και επικεφαλής της Νευρολογικής Κλινικής και του Εργαστηρίου Νευροεπιστημών στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.
  • Βραβείο Έρευνας στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή για το 2017 απονεμήθηκε σε δύο θεματικές ενότητες. Στη Θεματική Ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική» το Βραβείο απονεμήθηκε στον Δρα Στέλιο Τιμοθέου, Ερευνητή στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ». Στη Θεματική Ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» το Βραβείο απονεμήθηκε στο Δρα Michael Lombardo, Λέκτορα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Για το 2017, τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ δόθηκαν ως ακολούθως:

  • Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα της Μεταποίησης απονεμήθηκε στην εταιρία CYPET TECHNOLOGIES LTD  για τον σχεδιασμό και παραγωγή καινοτόμου μηχανής παραγωγής πλαστικών μπουκαλιών PET με πατενταρισμένη τεχνολογία.
  • Βραβείο Καινοτομίας στον Τριτογενή Τομέα, απονεμήθηκε στη CNP CYPRIALIFE LTD για την ανάπτυξη και χρήση πρωτοποριακού λογισμικού Ηλεκτρονικής Ανάλυσης Αναγκών του Πελάτη. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαλείο πώλησης του οποίου ο σχεδιασμός βασίζεται στις ιδιαιτερότητες, επιθυμίες και ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά.
  • Βραβείο Καινοτομίας στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, απονεμήθηκε στο Λύκειο Κύκκου Β΄ για την ανάπτυξη και εφαρμογή λογισμικού για διαδικτυακή ηλεκτρονική διοίκηση του σχολείου.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα