Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Print

Δυο νέα έργα ERA Chairs εξασφάλισε η Κύπρος

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Κύπρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων του Προγράμματος «ERA Chairs» - «Spreading Excellence and Widening Participation» του Προγράμματος Ορίζοντας 2020, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση δυο συνολικά προτάσεων οι οποίες συντονίζονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Ινστιτούτο Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 103 Προτάσεις που υποβλήθηκαν μόνο 13 Προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ. Η συνολική χρηματοδότηση που εξασφάλισαν οι κυπριακοί φορείς ανέρχεται στα 4.99 εκατομμύρια Ευρώ. Οι επιτυχημένες προτάσεις με κυπριακή συμμετοχή είναι οι ακόλουθες:

  • Τίτλος Έργου: Mnemosyne - ERA Chair in Digital Cultural Heritage (MNEMOSYNE) - ΤΕΠΑΚ
  • Τίτλος Έργου: Modeling and Simulation for Engineering Applications (SimEA) - Ινστιτούτο Κύπρου

Βασικός στόχος του Προγράμματος «Spreading Excellence and Widening Participation» είναι η μεγιστοποίηση των επενδύσεων σε έρευνα και καινοτομία έτσι ώστε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Έρευνας να λειτουργήσει με πιο ορθολογιστικό και ομοιογενή τρόπο, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση των ερευνητικών δυνατότητων της κάθε χώρας-μέλους.

Το Πρόγραμμα «ERA Chairs», παρέχει υποστήριξη στα Πανεπιστήμια και άλλους ερευνητικούς φορείς με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση ερευνητικού δυναμικού υψηλής ποιότητας, το οποίο θα εργαστεί για να επιφέρει δομικές αλλαγές στον Οργανισμό με στόχο την επίτευξη υψηλού επιπέδου επιστημονικής αριστείας.

Η επόμενη καταληκτική ημερομηνία για υποβολή Προτάσεων στο εν λόγω Πρόγραμμα είναι η 15η Νοεμβρίου 2018 (ώρα 17.00 - ώρα Βρυξελλών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του Προγράμματος και τις Οδηγίες Υποβολής Προτάσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το Participant Portal ή να επικοινωνούν με την κα Κωνσταντίνα Μακρή, Λειτουργό του ΙΠΕ και Εθνικό Σημείο Επαφής της Κύπρου για το εν λόγω Πρόγραμμα ([email protected], 22205054).


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα