Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Print

Όγδοος διαγωνισμός επικοινωνίας της επιστήμης Famelab Cyprus

Το British Council, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και τη Scico Cyprus διοργανώνουν για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τον διεθνή διαγωνισμό FameLab. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη νέων ταλένων στην επικοινωνία της επιστήμης και η ενθάρρυνση νέων επιστημόνων να επιδείξουν το πάθος τους για την επιστήμη και την τεχνολογία εμπνέοντας έτσι και το μη εξειδικευμένο κοινό. Το FameLab ιδρύθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival, έναν από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει μερικά από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας. Δραστηριοποιείται από το 2007 και σήμερα έχει παρουσία σε πάνω από 20 χώρες διεθνώς, με τη συμμετοχή 4.500 ερευνητών.

Ο προκριματικός γύρος του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 16.30 μ.μ. στο CINESTUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και είναι ανοικτός στο κοινό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους τρία λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους, με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Από τον προκριματικό θα επιλεχθούν οι 10 φιναλίστ οι οποίοι και θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του Famelab Cyprus 2018, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στο STUDIO 3 του ΡΙΚ και θα προβληθεί από το ΡΙΚ2.

Βραβεία

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά ποσά:

  • Πρώτο βραβείο: 1000 Ευρώ
  • Δεύτερο βραβείο: 500 ευρώ και
  • Τρίτο βραβείο: 250 ευρώ.

Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο εργαστήριο (masterclass) στην επικοινωνία της επιστήμης στις 5 και 6 Μαΐου 2018 στη Λευκωσία. Επίσης θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και επικοινωνίας με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council.

Ο μεγάλος νικητής

Ο νικητής/η νικήτρια του τελικού θα μεταβεί στη Μεγάλη Βρετανία, όπου μεταξύ 5-10 Ιουνίου 2018 θα συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών στον διεθνή διαγωνισμό «International FameLab 2018» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στο πλαίσιο του Cheltenham Science Festival, ενός εκ των μεγαλύτερων Science Festivals της Ευρώπης.

Ποια είναι η διαδικασία του διαγωνισμού;

  • Οι παρουσιάσεις θα γίνουν μπροστά στους κριτές και η διάρκειά τους δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα τρία λεπτά.
  • Οι κριτές θα έχουν στη διάθεσή τους δύο λεπτά προκειμένου να θέσουν ερωτήσεις στο διαγωνιζόμενο και να κάνουν σχόλια.
  • Στο τέλος η επιτροπή θα ανακοινώσει τα ονόματα των διαγωνιζόμενων που προκρίνονται στο μεγάλο τελικό.

Οι κανόνες

  • Απαγορεύεται η χρήση PowerPoint.
  • Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν εξαρτήματα (props) και υλικά που βοηθούν τη σκηνική σας παρουσία. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει επιπλέον χρόνος για την προετοιμασία της σκηνής.
  • Η παρουσίαση μπορεί να γίνει είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Ωστόσο, ο τελικός του FameLab International θα γίνει στα αγγλικά.

Μέλη της κριτικής επιτροπής του Famelab Cyprus 2018 είναι καταξιωμένες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της επικοινωνίας της Επιστήμης και των ΜΜΕ.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα