Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας 2018

Μια εβδομάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στην έρευνα και την καινοτομία διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) από τις 19-26 Μαΐου 2018. Σκοπός της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας που διοργανώνει το ΙΠΕ για πέμπτη χρονιά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κοινού κάθε ηλικίας, είναι η επαφή και η εξοικείωση με την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη καθώς και η προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας στην κοινωνία.

Το πλούσιο πρόγραμμα της Εβδομάδας περιλαμβάνει μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Ανάμεσα στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται επιστημονικές συναντήσεις, προβολές ταινιών σε κινηματογράφο και τηλεόραση, θέατρο, αθλητικές δραστηριότητες, ομιλίες και διαλέξεις σε σχολεία, εκπαιδευτικά εργαστήρια σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, αστροβραδιές, διαγωνισμό φωτογραφίας κλπ.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας το κοινό θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να συναντήσει διακεκριμένους ερευνητές σε ένα χαλαρό περιβάλλον, συζητώντας μαζί τους στα «επιστημονικά καφενεία» που θα διοργανωθούν σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν επίσης, η ποδηλατική πορεία στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018, σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες Λευκωσίας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, κατά την οποία θα γίνει καταγραφή και αξιολόγηση της διαδρομής με τη χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και η Βραδιά Αστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, στο Αστεροσκοπείο 1010, στη Λευκωσία.

Επιπρόσθετα, το Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας «Youth Makerspace», στη Λάρνακα. Πρόκειται για ένα καινοτόμο χώρο όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπως 3D printers, laser cutters, drones, virtual reality, ρομποτική, και πολλά άλλα. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μάθει για την τεχνολογία, και για άλλες δημιουργικές κατασκευαστικές διαδικασίες και μεθόδους, να μοιραστεί τις γνώσεις και τις δεξιότητες του και να τις εφαρμόσει στην πράξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Βρείτε μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Facebook και Twitter  (#ricy2018).


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα