Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Αποτελέσματα Διαγωνισμών ΜΕΡΑ και ΤΕΚΕ 2017-2018

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Διαγωνισμών «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» 2017-2018 και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ» 2017-2018.

Ο Διαγωνισμός «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» για το Σχολικό  Έτος 2017-2018 προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι Ερευνητικές Εργασίες που υλοποιήθηκαν και υποβλήθηκαν στο ΙΠΕ, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες αξιολόγησης του Διαγωνισμού, από Επιτροπές Αξιολόγησης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια & Τεχνικές Σχολές), οι οποίες αποτελούνταν η κάθε μία από ένα (1) Επιστήμονα - Ερευνητή με σημαντική εμπειρία σε θέματα Εκπαιδευτικής Έρευνας, ένα (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ένα (1) εκπρόσωπο του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ). Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, οι ομάδες μαθητών παρουσίασαν ενώπιον των Επιτροπών και των Εκπαιδευτικών τους, τις Ερευνητικές τους Εργασίες.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Διαγωνισμού «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» παρουσιάζονται στους Πίνακες εδώ.

Ο Διαγωνισμός «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ» για το Σχολικό  Έτος 2017-2018 προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το ΙΠΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι Τεχνικές Μελέτες και Κατασκευές που υλοποιήθηκαν και υποβλήθηκαν στο ΙΠΕ, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες αξιολόγησης του Διαγωνισμού, από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελείτο από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης καθώς και εκπροσώπους του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, οι ομάδες μαθητών παρουσίασαν ενώπιον της Επιτροπής τις Τεχνικές Μελέτες και Κατασκευές τους.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Διαγωνισμού «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ»  παρουσιάζονται στους Πίνακες εδώ.

Η Τελετή Βράβευσης των ομάδων που έχουν διακριθεί και στους δυο Διαγωνισμούς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 από τις 6.00 μ.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες και βίντεο από την Τελετή Βράβευσης εδώ.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα