Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Print

Η Κύπρος φιλοξενεί το 146ο Ευρωπαϊκό `Study Group with Industry’

Tο διεθνές δίκτυο Mathematics for Industry Network (MI-NET, COST Action TD1409), το Eυρωπαϊκό έργο SciShops.eu και το Πανεπιστήμιο του Cardiff (Τμήμα Μαθηματικών) συνδιοργανώνουν στην Κύπρο το 2ο Study Group with Industry σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου φιλοξενείται στις 3-7 Δεκεμβρίου 2018. Στις πέντε μέρες του εργαστηρίου ομάδες ερευνητών από το εξωτερικό και την Κύπρο θα εργαστούν εντατικά σε τρία κοινωνικά και επιχειρησιακά προβλήματα σε συνεργασία με επιχειρήσεις και ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας μαθηματική μοντελοποίηση και data analysis.

Το εργαστήριο είναι επίσης το 146ο European Study Group with Industry (ESGI146) και το πρώτο στην Κύπρο co-creation event με την κοινωνία. Το 1ο Study Group with Industry (ESGI125) διεξάχθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2016. Τα ESGIs ξεκίνησαν στην Οξφόρδη το 1968, έχουν διοργανωθεί σε έξι ηπείρους και έχουν επιλυθεί περισσότερα από 600 προβλήματα. Τα αποτελέσματα των ESGI μετουσιώνονται σε μακροπρόθεσμες συνεργασίες μεταξύ ακαδημίας, κοινωνίας και επιχειρήσεων.

Είκοσι ερευνητές από καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού και δέκα από την Κύπρο έχουν ήδη εγγραφεί στο ESGΙ146. Υπάρχουν ακόμα περιορισμένες θέσεις συμμετοχής για τοπικούς ερευνητές και η εγγραφή γίνεται στο www.esgi-cy.org μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2018.

Οι τρεις μη-ακαδημαϊκοί οργανισμοί που συμμετέχουν στο εργαστήριο είναι ο ΜΚΟ AIPFE Cyprus-Women of Europe, η start-up Smart Separations και η VTS Vasilikos Terminal services. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα προβλήματα βρίσκονται στο www.esgi-cy.org/problems/.

Το κόστος της διοργάνωσης καλύπτεται μέσω κονδυλίων από το MI-NET και το SciShops.eu και χορηγιών από την KPMG Cyprus (στρατηγικός εταίρος), ExxonMobil, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την SciCo Cyprus, το Ινστιτούτο Κύπρου και την RTD Talos.

Η έναρξη και η λήξη του εργαστηρίου είναι δημόσιες εκδηλώσεις, ανοικτές σε ακαδημαϊκούς, επιχειρήσεις, ΜΚΟ και διαμορφωτές πολιτικής.

Εναρκτήρια εκδήλωση: Δευτέρα 3/12, 9-1μμ (Αίθουσα Β108, Κτίριο Συμβουλίου - Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης). Μπορείτε να εγγραφείτε μέσω του Eventbrite εδώ (καταληκτική ημερομηνία: 1η Δεκεμβρίου 2018).

Καταληκτική εκδήλωση (παρουσίαση αποτελεσμάτων): Παρασκευή 7/12, 11-1μμ (Αίθουσα Β108, Κτίριο Συμβουλίου - Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης)

Οργανωτική ομάδα: Δρ Κατερίνα Καουρή (Cardiff/MI-NET/Scishops), Δρ Μαργαρίτα Ζαχαρίου (ΙΝΓΚ/MI-NET), Δρ Ian Griffiths (Πανεπιστήμιο Οξφόρδης).

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.esgi-cy.org, 99947843, 22392624, 22894311 και [email protected].


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα