Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Print

JPI URBAN EUROPE: “From Urban Resilience to Robustness - The Dilemma”

Η Πρωτοβουλία Κοινού Προγραμματισμού (ΠΚΠ) URBAN EUROPE διοργανώνει στις 11 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13:00-14:00 CET διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με τίτλο “From Urban Resilience to Robustness - The Dilemma”.

To διαδικτυακό σεμινάριο ανήκει στη σειρά σεμιναρίων Urban Lunch Talks, που αποτελούν προάγγελο της ανακοίνωσης της αναθεωρημένης Στρατηγικής Ατζέντας Έρευνας και Καινοτομίας (SRIA 2.0) στις Βρυξέλλες στις 12 Φεβρουαρίου 2019. Η SRIA 2.0 υιοθετεί μια προσέγγιση βασισμένη στα διλήμματα, αναγνωρίζοντας τέσσερα συγκεκριμένα αστικά διλήμματα που θα διερευνηθούν στο πλαίσιο των σεμιναρίων.

Στο πλαίσιο του τρίτου αυτού webinar θα διερευνηθεί η αστική μετάβαση προς της αειφόρο πόλη, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και κοινωνικο-οικονομικής κρίσης του παρόντος και του μέλλοντος. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η κα Cissi Askwall, CEO, του ΜΚΟ Public & Science, ενώ θα συμμετέχουν τρεις ειδικοί στον τομέα, οι οποίοι θα μοιρασθούν και θα συγκρίνουν εμπειρίες αστικής μετάβασης από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.

Στόχος του JPI Urban Europe είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή διασυνοριακών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας στον τομέα της Αστικής Αειφορίας. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν 14 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Νορβηγία, Ολλανδία, Σλοβενία, Σουηδία και Φιλανδία και άλλες χώρες ως παρατηρητές (Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία).

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ακόλουθο σύνδεσμο: Invitation.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα