Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Print

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Βραδιά του Ερευνητή 2019

H εκδήλωση της «Βραδιάς του Ερευνητή» είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη που στοχεύει να φέρει κοντά τους ερευνητές με το κοινό σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, προβάλλοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην κοινωνία και προάγοντας το επάγγελμα του «ερευνητή».

H εκδήλωση στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη Λευκωσία (στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ). Κεντρικό θέμα της Βραδιάς του Ερευνητή 2019 θα είναι οι επιστήμες ζωής (life sciences) ενώ παράλληλα θα παρουσιάζονται δραστηριότητες από όλα τα επιστημονικά πεδία.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια δημιουργική βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη, την έρευνα και την καινοτομία μέσα από θεατρικά και μουσικά δρώμενα και με συμμετοχή σε πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις και διαγωνισμούς.

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) αναλαμβάνει από το 2006 με μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση της εκδήλωσης στην Κύπρο σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και άλλους εμπλεκόμενους.

Ως εκ τούτου, το ΙΠΕ καλεί όσους ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα επιχειρήσεις και κοινωφελείς οργανισμούς να διοργανώσουν κάποια δραστηριότητα στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2019», να συμπληρώσουν το Έντυπο Περιγραφής Δραστηριότητας και να το αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2019.

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες θα πρέπει να είναι διαδραστικές και ελκυστικές προς το ευρύ κοινό σε ενδιαφέροντα θέματα, χρησιμοποιώντας ποικιλία μέσων (πειράματα, video, audio, παιχνίδια, προσομοιώσεις, quiz, mobile applications, χρήση επιστημονικού εξοπλισμού, ζωγραφική, χειροτεχνίες κ.ά.) και δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να εμπλακεί ενεργά (hands-on experiments).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Λειτουργό του ΙΠΕ, κα Λίνα Τσούμπανου στο τηλέφωνο: 22205055 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα