Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Εκδήλωση: Ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας με το CERN

Ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «Ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας με το CERN», διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 16.30 μ.μ. στον 1ο όροφο των γραφείων του ΚΕΒΕ στη Λευκωσία (Λεωφ. Γρίβα Διγενή 38 & Δεληγιώργη 3, 1066).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των κυπριακών επιχειρήσεων για τις διαδικασίες που ακολουθεί το CERN ως προς την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, τις κατηγορίες προμηθειών που το ενδιαφέρουν ενώ ταυτόχρονα θα δοθούν πληροφορίες ως προς τις επερχόμενες δυνατότητες συνεργασίας, με στόχο τη συμμετοχή κυπριακών επιχειρήσεων στους διάφορους μειοδοτικούς διαγωνισμούς που προκηρύσσει κατά καιρούς. Οι ευκαιρίες συνεργασίας θα παρουσιαστούν από τον κ. Αυγουστίνο Κωνσταντινίδη, CERN Industrial Liaison Officer (ILO), εξωτερικό συνεργάτη του ΙδΕΚ. Ο ILO έχει ως βασική αποστολή την ευαισθητοποίηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας με το CERN, τη μετάδοση πληροφοριών σε δυνητικούς προμηθευτές και την παροχή συμβουλών και στήριξης σε πιθανούς προμηθευτές και εργολάβους επί των γενικών τεχνικών, οργανωτικών και διαδικαστικών πτυχών της συμμετοχής τους.

Το CERN είναι το μεγαλύτερο κέντρο πυρηνικής έρευνας στον κόσμο και εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας. Το 2018, το CERN εργοδοτούσε περισσότερα από 4,000 άτομα επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό και φιλοξένησε περίπου 13,000 επιστημονικούς συνεργάτες. Οι υποδομές και εγκαταστάσεις του CERN απαιτούν μια σταθερή ροή προμηθειών και υπηρεσιών. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εργασίες πολιτικής μηχανικής, συστήματα και εξοπλισμό που απαιτούνται για το χτίσιμο και λειτουργία των επιταχυντών σωματιδίων και των ανιχνευτών καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξοπλισμό γραφείο, αναλώσιμα κ.ά. Για το λόγο αυτό, το CERN έχει αναπτύξει τις δικές του διαδικασίες σύναψης συμβάσεων. Συμβάσεις και παραγγελίες κατακυρώνονται σε επιχειρήσεις των οποίων οι προσφορές πληρούν τις τεχνικές, οικονομικές και απαιτήσεις παράδοσης στη βάση της χαμηλότερης δυνατής συνολικής τιμής ή, στην περίπτωση των υπηρεσιών και ορισμένων προμηθειών, της καλύτερης σχέσης ποιότητας/τιμής. Στις διαδικασίες προμήθειας, μέσω διεθνών προσφορών, προϊόντων και υπηρεσιών ύψους εκατομμυρίων ευρώ μπορούν να συμμετάσχουν και κυπριακές επιχειρήσεις.

H Κυπριακή Δημοκρατία απέκτησε από την 1η Απριλίου 2016 το καθεστώς του Συνδεδεμένου Κράτους-Μέλους, κάτι που αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν από την πλήρη ένταξη, προφέροντας τη δυνατότητα σε ερευνητικές ομάδες να διεξάγουν έρευνα στις εγκαταστάσεις του και σε επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς προμηθειών. Η ευθύνη της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ του CERN και των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Κύπρου και της υλοποίησης των δραστηριοτήτων που προβλέπονται σε Τεχνικά Πρωτόκολλα Συνεργασίας ανατέθηκε στο ΙδΕΚ, το οποίο εκπροσωπείται επίσης στην Επιτροπή Κύπρου - CERΝ.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε στην παρουσίαση, παρακαλείστε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε την δήλωση ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο φαξ: 22667593 μέχρι τις 17 Ιουνίου 2019.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα