Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Επισκέψεις σχολείων στην Βραδιά του Ερευνητή 2019

H ετήσια γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, η εκδήλωση «European Researchers’ Night» πραγματοποιείται φέτος στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη Λευκωσία.

Η Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό θεσμό που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2005 και έχει στόχο την προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας καθώς και την ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από τα τοπικά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις στο ευρύ κοινό. Μέσα από την Εκδήλωση οι επισκέπτες, που τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν στην Κύπρο τις 7,000, έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ερευνητές, να γνωρίσουν την εργασία τους και να δουν πτυχές της προσωπικότητάς τους πέραν της επιστημονικής. Οι δραστηριότητες της Βραδιάς είναι διαδραστικές και περιλαμβάνουν μεγάλη έκθεση πειραμάτων, επιστημονικά παιχνίδια, προσομοιώσεις, διαγωνισμούς κ.ά.

Η συμμετοχή επομένως μαθητών/τριών αποσκοπεί στην ενημέρωσή τους για τις δραστηριότητες ερευνητικών κέντρων και καινοτόμων επιχειρήσεων και τη σημασία τους σε καθημερινές εφαρμογές καθώς και στην προώθηση της ερευνητικής κουλτούρας μέσω της συμμετοχής τους σε διαδραστικές, διασκεδαστικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα επιθυμεί τη διευθέτηση συμμετοχής μαθητών/τριών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια για τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  1. Συμμετοχή στο διαγωνισμό “S-FACTOR 2019”

O Διαγωνισμός διοργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο να προκαλέσει τους μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό σε τρία μόνο λεπτά. Μέσα από τις παρουσιάσεις αναμένεται να αναδειχθούν και να βραβευθούν τα μαθητικά ταλέντα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

  1. Επισκέψεις στην κύρια εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή 2019»

Η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Λευκωσία. Στις 26 & 27/09/2018 μεταξύ των ωρών 10:00 – 13:00 η εκδήλωση θα είναι ανοικτή μόνο για επισκέψεις σχολείων της δημοτικής και της μέσης / τεχνικής εκπαίδευσης αντίστοιχα.

  1. Θεατρική Παράσταση «Ταξίδι στον Mπλε Kύκλο»

Πέρα από την κύρια εκδήλωση, στον ίδιο χώρο, το πρωί της Πέμπτης 26/09/2019, οι μαθητές/τριες των δημοτικών σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ταξίδι στον Μπλε Κύκλο». Η θεατρική, μουσικο-χορευτική αυτή παράσταση είναι αφιερωμένη σε ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, το νερό και βασίζεται στο γνωστό βιβλίο «To Mυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος), το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο στα Public Awards 2019 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, απαιτείται προηγούμενη κράτηση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα σχολεία στην κύρια εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή 2019» και στη Θεατρική Παράσταση «Ταξίδι στον Mπλε Kύκλο» θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2019:

  • Για Δημοτικά σχολεία πατήστε εδώ.
  • Για Γυμνάσια-Λύκεια πατήστε εδώ.

Το ΙδΕΚ προτίθεται να συνδράμει στην κάλυψη κόστους για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων με βάση το διαθέσιμο προϋπολογισμό του. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα σχολεία και η διευθέτηση της κάλυψης κόστους θα γίνεται απευθείας με το ΙδΕΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους Λειτουργούς, κ. Μαρίνο Φωτιάδη (τηλ.:22205048, ηλεκτρ. διεύθυνση: [email protected]) και  κα Λίνα Τσούμπανου (τηλ.:22205055, ηλεκτρ. διεύθυνση: [email protected]).


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα