Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Διαγωνισμός «S - FACTOR 2019» - Αποτελέσματα

Ο Διαγωνισμός «S-Factor» διοργανώθηκε φέτος για έννατη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Ίδρυμα Θαλής στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή 2019» που πραγματοποιήθηκε στις 27  Σεπτεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Ο Διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, είχε ως στόχο να προκαλέσει τους νέους με το να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό.

Οι διαγωνιζόμενοι που είχαν τρία λεπτά μόνο για να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό, δίνοντας μια διασκεδαστική και πρωτότυπη προφορική παρουσίαση, κρίθηκαν για τον τρόπο που προσέγγισαν το επιστημονικό φαινόμενο που επέλεξαν να παρουσιάσουν, για τον τρόπο παρουσίασης και ταυτόχρονα για το πόσο αντιληπτό έγινε το θέμα τους στο ακροατήριο. Οι κριτές βαθμολόγησαν με βάση το περιεχόμενο, τη σαφήνεια και το χάρισμα.

Οι 65 συμμετέχοντες διαχωρίζονταν σε  δύο κατηγορίες: 51 συμμετοχές στη Γυμνασιακή Εκπαίδευση και 14 συμμετοχές στη Λυκειακή Εκπαίδευση.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους/τις:

  • Δρα Καλυψώ Σέπου, Προϊσταμένη της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας,
  • κα Λουΐζα Σοφοκλέους– Νικήτρια του Διαγωνισμού Famelab 2015, και
  • Δρα Γρηγόρη Μακρίδη, Πρόεδρο της Μαθηματικής Εταιρείας Κύπρου και συν-διοργανωτή για όγδοη συνεχή χρονιά του S-FACTOR.

Κατηγορία «Γυμνάσια»

1ο Βραβείο: Χρίστος Ταπακούδης , Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου 

2ο Βραβείο: Εμμέλεια Κόκκινου, Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ

3ο Βραβείο: Harriet Χαραλαμπία Οικονομίδου, The Junior and Senior School

 

Κατηγορία «Λύκεια»

1ο Βραβείο: Ιωάννα Καραϊσκάκη, Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

2ο Βραβείο: Ανδρέας Θεοφάνους, Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα

3ο Βραβείο: Κωνσταντίνα Μανουσιουδάκη, Λανίτειο Λύκειο

Οι τρεις πρώτοι νικητές/νικήτριες σε κάθε κατηγορία κέρδισαν δώρα τεχνολογίας από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Επιπλέον, παραχωρήθηκαν 200 ευρώ επιχορήγηση για τον/την πρώτο/η ανά κατηγορία Γυμνασίων και Λυκείων, για συμμετοχή στον ευρωπαϊκό τελικό SCIENCE-Factor 2020. Η χορηγία δίνεται από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ. Σημειώνεται ότι, ο ευρωπαϊκός τελικός SCIENCE-Factor 2020 διεξάγεται στα πλαίσια του EUROMATH & EUROSCIENCE 2020 που διοργανώνεται στις 11-15 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Το ΙδΕΚ συγχαίρει όλους του Διαγωνιζόμενους!


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα