Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Print

Επιτυχία της Κύπρου στο Πρόγραμμα Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Κύπρος σύμφωνα με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού Προγράμματος «Marie Skłodowska-Curie Actions - Individual Fellowships» του Προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση 7 νέων Έργων, με συνολική χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 1.16 εκατ. Ευρώ. Οι 6 από τις 7 προτάσεις που έχουν εγκριθεί, αφορούν υποτροφίες χρηματοδοτούμενες από το Πρόγραμμα «Marie Skłodowska-Curie Actions» και η μια πρόταση αφορά υποτροφία χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα «Spreading Excellence and Widening Participation».

Το Πρόγραμμα Marie Sklowdoska Curie Actions χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θεωρείται ως ένα από τα πιο διακεκριμένα και ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Το Πρόγραμμα προσφέρει ελκυστικές συνθήκες εργασίας και υποστηρίζει ερευνητές σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας ενθαρρύνοντας τη διακρατική, διατομεακή και διεπιστημονική κινητικότητα. Σημειώνεται ότι συγκεκριμένα η Δράση «Individual Fellowships» έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη έμπειρων ερευνητών προκειμένου να ενισχύσουν την καριέρα και τις δεξιότητές τους μέσω της κατάρτισης ή μέσω της τοποθέτησής τους για κάποιο χρονικό διάστημα σε άλλη χώρα. Οι Δράσεις έχουν οριζόντια (bottom-up) θεματολογία και είναι ανοικτές σε ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας, δεδομένου ότι η έρευνα θα διεξαχθεί σε χώρα μέλος ή σε συνδεδεμένη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο Εθνικό Σημείο Επαφής της Κύπρου Επιστημονική Λειτουργό του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας κα Γεωργία Κλεάνθους (email: [email protected] / τηλ: 22205053).


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα