Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
Print

Σειρά Εκδηλώσεων «Open EUREKA Innovation Week 2017», Βαρκελώνη, Ισπανία, 15-19 Μαΐου 2017

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας επιθυμεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τη διεξαγωγή της σειράς εκδηλώσεων «Open EUREKA Innovation Week 2017», που θα πραγματοποιηθούν στη Βαρκελώνη, της Ισπανίας, μεταξύ 15-19 Μαΐου 2017.

Η Εβδομάδα Καινοτομίας (Innovation Week) είναι μία σημαντική πρωτοβουλία που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την εκάστοτε χώρα που προεδρεύει του πανευρωπαϊκού δικτύου EUREKA και αποτελεί μία ανοικτή εκδήλωση που απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας και παρέχει την ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, δικτύωσης και συνεργασιών μεταξύ φορέων από περισσότερες από 40 χώρες.

Ο Οργανισμός EUREKA δημιουργήθηκε το 1985 από 17 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο για προώθηση της βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης. Θεωρείται το πλαίσιο μέσα στο οποίο, βιομηχανίες, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια από τις χώρες του Οργανισμού αναπτύσσουν και εκμεταλλεύονται τεχνολογίες, απαραίτητες για την αύξηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Στον Οργανισμό EUREKA μετέχουν σήμερα ως πλήρη μέλη 40 χώρες και η ΕΕ. Η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος του Οργανισμού το 2002 και έκτοτε το ΙΠΕ λειτουργεί ως το εθνικό γραφείο EUREKA και έχει την ευθύνη της διαχείρισης της συμμετοχής της Κύπρου στις δραστηριότητες του Οργανισμού και της στήριξης των κυπριακών φορέων που επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε έργα EUREKA.

Η φετινή σειρά εκδηλώσεων («Open EUREKA Innovation Week 2017») περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες όπως ομιλίες, παρουσιάσεις, συναντήσεις δικτύωσης, εργαστήρια, έκθεση τεχνολογιών κ.ά. και εστιάζει στην ανταλλαγή απόψεων και εμπείρων στους τομείς των «έξυπνων τεχνολογιών» (smart technologies), όπως:

  •  Clean Tech
  • Digital Society, ICT
  • Bioeconomy
  • Health & Biomedical
  • Industry 4.0
  • Advanced materials
  • Smart transport and Infrastructures

Περισσότερες πληροφορίες για την Εκδήλωση και δυνατότητα εγγραφής, υπάρχουν στην ιστοσελίδα: www.eurekainnovationweek.es 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα συμμετοχής τους.

Για τυχόν διευκρινήσεις ή άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Λειτουργό του Ιδρύματος, κ. Μαρίνο Πορτοκαλλίδη (τηλ: 22 205052, e-mail: [email protected]).


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα