Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία
ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΠΕ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας 2019

Μια εβδομάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στην έρευνα και την καινοτομία διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) από τις 25 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2019. Σκοπός της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας που διοργανώνει το ΙδΕΚ για έκτη χρονιά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κοινού κάθε ηλικίας, είναι η επαφή και η εξοικείωση με την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη καθώς και η προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας στην κοινωνία.

Το πλούσιο πρόγραμμα της Εβδομάδας περιλαμβάνει μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Ανάμεσα στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται σεμινάρια, προβολές ταινιών, θέατρο, ομιλίες και διαλέξεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας κλπ.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας το κοινό θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να επισκεφθεί την διαδραστική έκθεση του CERN, του μεγαλύτερου πειραματικού κέντρου ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Η διαδραστική έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Το Πείραμα του Αιώνα!», έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και θα φιλοξενηθεί στο Nicosia Mall από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν δωρεάν σε μια εικονική σήραγγα και με διασκεδαστικό τρόπο να κατανοήσουν τα πειράματα που γίνονται, να παίξουν, ακόμη και να βυθιστούν σε δύο διαφορετικά σύμπαντα μέσω σχετικής εφαρμογής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα