Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
ipe.dw
Print

Επιτυχία της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST

Επιτυχία της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST

Νέες Ευκαιρίες Συμμετοχής σε Δράσεις

 

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η Κύπρος στην Ανοικτή Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για δημιουργία νέων Δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COST για το έτος 2019, καθώς συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα 19 από τις συνολικά 45 Προτάσεις που έχουν εγκριθεί.

 

To COST παρέχει ευκαιρίες δικτύωσης σε ερευνητές και innovators, προκειμένου να ενδυναμώσει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση επιστημονικών, τεχνολογικών και κοινωνικών προκλήσεων. Για την επίτευξη του σκοπού του, το COST, χρηματοδοτεί τα έξοδα συντονισμού και διαχείρισης Δικτύων, γνωστών ως Δράσεων, οι οποίες αποτελούν δίκτυα συνεργασίας ερευνητών από διάφορες χώρες, που υλοποιούν στη χώρα τους ερευνητική εργασία σε όμοιο αντικείμενο.

 

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στις νέες Δράσεις του COST θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), που λειτουργεί ως το Εθνικό Γραφείο για προώθηση του Προγράμματος COST, περίπου από τα τέλη Απριλίου 2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ερευνητές που απασχολούνται στοn δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα στην Κύπρο σε μόνιμη βάση και εκπονούν, κατά τη στιγμή υποβολής της αίτησης, ερευνητικές δραστηριότητες σε θέματα συναφή με το αντικείμενο της κάθε Δράσης.

 

Κατάλογος των νέων εγκεκριμένων Δράσεων είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Προγράμματος COST. Σχετικές πληροφορίες, καθώς και το Έντυπο αίτησης για συμμετοχή σε υφιστάμενη Δράση του COST, βρίσκονται διαθέσιμες στον ιστοχώρο του ΙδΕΚ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το Πρόγραμμα COST, τα έντυπα υποβολής αιτήματος και τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αρμόδια Λειτουργό του ΙδΕΚ, κα Κατερίνα Καρακασίδου (τηλ: 22205036, ηλ. ταχυδρομείο: [email protected]).


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα