Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
Print

Digital Innovation Challenge

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα τον διαγωνισμό «Digital Innovation Challenge», στο πλαίσιο του WebSummit 2019 που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. 

Το «Digital Innovation Challenge» απευθύνεται σε υφιστάμενες και νεοφυείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) από όλη την Ευρώπη, οι οποίες παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες, ενθαρρύνοντάς τις να προτείνουν νέες καινοτόμες υπηρεσίες και λύσεις, που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο πορτοφόλιο των υφιστάμενων λύσεων που διαθέτει η επιχείρηση και να είναι βασισμένες στις ανοικτές και επαναχρησιμοποιούμενες λύσεις που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα από τον διαγωνισμό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φιλοδοξεί να αναπτύξει νέους τρόπους εμπλοκής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην δημιουργία, προώθηση και υιοθέτηση των ανοικτών και επαναχρησιμοποιούμενων λύσεων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό την παροχή καλύτερων και πιο ποιοτικών υπηρεσιών από τη δημόσια διοίκηση σε πολίτες και επιχειρήσεις.  

Ο διαγωνισμός απευθύνεται ειδικά σε ΜμΕ με έντονο ψηφιακό προσανατολισμό που επιθυμούν να ενισχύσουν και να επιταχύνουν τις προοπτικές ανάπτυξής τους στην βάση της ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και στο να κινητοποιήσουν υφιστάμενες δυνατότητές τους που μπορούν να διευκολύνουν την παροχή ψηφιακών, διαλειτουργικών, διασυνοριακών και διατομεακών υπηρεσιών και λύσεων, προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις που θα διακριθούν θα λάβουν 50.000 Ευρώ (πρώτη θέση), 20.000 Ευρώ (δεύτερη θέση) και 10.000 Ευρώ (τρίτη θέση).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ και να υποβάλουν τις ιδέες τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα