Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
Print

Εκδήλωση ICT Proposers’ Day 2019

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας επιθυμεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τη διεξαγωγή της Εκδήλωσης ICT Proposers’ Day 2019, η οποία  θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Messukeskus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2019.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιαστούν και να συζητηθούν οι κυριότερες πολιτικές πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και της κοινωνίας και για το πώς η ατζέντα της ΕΕ στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας μπορεί να συμβάλει καλύτερα στην επίτευξη αυτών των στόχων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία θα αποτελέσει μια εξαιρετική πλατφόρμα δικτύωσης για ενθουσιώδεις και επαγγελματίες των ΤΠΕ θα παρουσιαστεί και το Πρόγραμμα Εργασίας του Ορίζοντα 2020.

Το  ICT Proposers’ Day 2019 θα επικεντρωθεί στις επικείμενες προσκλήσεις του Προγράμματος Εργασίας του  «Ορίζοντα 2020» στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, των μελλοντικών και αναδυόμενων τεχνολογιών (FET) και των κοινωνικών προκλήσεων. Η εκδήλωση θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για την οικοδόμηση ποιοτικών συνεργασιών μεταξύ ακαδημαϊκών, ερευνητών, βιομηχανικών  φορέων, ΜΜΕ και κυβερνητικών φορέων από όλη την Ευρώπη.

Αξιωματούχοι της Επιτροπής θα είναι στη διάθεσή του κοινού προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τις ΤΠΕ  στα πλαίσια του  προγράμματος εργασίας 2018-20,  καθώς και το περιεχόμενο των επόμενων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων. Σταθμοί δικτύωσης θα χρησιμοποιούνται ως σημεία συνάντησης διευκολύνοντας τις  αλληλεπιδράσεις μεταξύ συμμετεχόντων με παρόμοια ερευνητικά ενδιαφέροντα.

Οι ενημερωτικές συνεδρίες που θα διεξαχθούν στα πλαίσια της εκδήλωσης αποσκοπούν στην παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών του προγράμματος εργασίας και στην παροχή βοήθειας στους συμμετέχοντες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας και υποβολής προτάσεων στα πλαίσια των προσκλήσεων του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Παράλληλα με την Εκδήλωση, θα διεξαχθεί και το ‘Face2Face Brokerage Event’ το οποίο συντονίζει όπως κάθε χρόνο το Δίκτυο Ideal-ist των Εθνικών Σημείων Επαφής (ΕΣΕ) για τη θεματική περιοχή ICT του Προγράμματος Horizon 2020 σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό Δίκτυο Enterprise Europe Network. 

Στο πλαίσιο του Brokerage Event, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις δικτύωσης με Εκπροσώπους Φορέων από άλλες χώρες με κύριο σκοπό την εξασφάλιση συμμετοχής σε Δίκτυα Συνεργασίας για ετοιμασία Προτάσεων ενόψει των Προσκλήσεων Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Horizon 2020.

Εγγραφή

Για συμμετοχή στην Εκδήλωση ICT Proposers’ Day 2019, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε εγγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕE, ενώ για συμμετοχή στο Brokerage Event οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν ξεχωριστή εγγραφή η οποία προϋποθέτει:

  • την εγγραφή των συμμετεχόντων στην Εκδήλωση ICT Proposers’ Day 2019 και
  • την καταχώρηση Προφίλ Συνεργασίας, το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το άτομο, τον Οργανισμό που εκπροσωπεί και το είδος συνεργασίας που αναζητείται μέσα από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

​Η εγγραφή στο brokerage event μπορεί να γίνει εδώ.

Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας συνδιοργανώνει το Brokerage Event, τόσο στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Δίκτυο Ideal-ist όσο και στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν για να λάβουν χρηματοδότηση για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω Συνάντηση Δικτύωσης μέσω του Προγράμματος «Συμμετοχή σε Εκδηλώσεις Διεθνούς Δικτύωσης» (Participation in International Brokerage Events Brokerage Events). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με Υπηρεσία Υποστήριξης του ΙδΕΚ - Helpdesk (email: [email protected], Τηλ. +35722205000).

Σημαντικές Ημερομηνίες

Δυνατότητα εγγραφής στην εκδήλωση ICT Proposers’ Day 2019:  Από 14 Ιουνίου 2019

Δυνατότητα εγγραφής στο Brokerage Event: Από 10 Ιουλίου 2019

Διεξαγωγή Συναντήσεων Δικτύωσης: 19-20 Σεπτεμβρίου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη για συμμετοχή στην Εκδήλωση και το Brokerage Event, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Λίτσα Κουντουρίδου, Εθνικό Σημείο Επαφής της Κύπρου για τη θεματική περιοχή ICT του Προγράμματος Horizon 2020 (e-mail: [email protected], τηλ.: 22205020), τον κ Άγγελο Ντάντο, Επιστημονικό Λειτουργό του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (e-mail: [email protected], τηλ. 22205033) και την κα Νέδη Καφφά, μέλος της Θεματικής Ομάδας ICT του Enterprise Europe Network Cyprus ([email protected], τηλ.: 22205039). 


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα