Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία Facebook
ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΙΔΕΚ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Print

Δίκτυο Water JPI - Προαναγγελία Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων

Το Δίκτυο Water JPI, της Πρωτοβουλίας Κοινού Προγραμματισμού «Water Challenges for a Changing World», στο οποίο συμμετέχει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) προγραμματίζει να ανακοινώσει Κοινή Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων τον Φεβρουάριο του 2020, για το Έργο AquaticPollutants.

Η Πρόσκληση είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Horizon2020), σε συνεργασία με τα JPI Oceans (Healthy and Productive Seas and Oceans) και JPI AMR (Anti-Microbial Resistance).  Το θέμα της Πρόσκλησης είναι “Risks posed to human health and the environment by pollutants and pathogens present in water resources” και συγκεκριμένα:

  1. Measuring – Environmental behaviour of contaminants of emerging concern (CECs), pathogens and antimicrobial resistant bacteria in aquatic ecosystems
  2. Evaluating – Risk assessment and management of CECs, pathogens and antimicrobial resistant bacteria from aquatic ecosystems (inland and marine) to human health and environment
  3. Taking Actions – Strategies to reduce CECs, pathogens and antimicrobial resistant bacteria in aquatic ecosystems (inland and marine)

Στην πρόσκληση συμμετέχουν 30 οργανισμοί χρηματοδότησης έρευνας από 26 χώρες (Βέλγιο, Βραζιλία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Αίγυπτος, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Μολδαβία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Νότιος Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ταιβάν, Τυνησία, Τουρκία, Σκωτία).

Περισσότερες πληροφορίες για την Πρόσκληση AquaticPollutants θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2020 και θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δικτύου Water JPI (www.waterjpi.eu).

Η παρούσα Προαναγγελία της Πρόσκλησης έχει ως στόχο την καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερομένων φορέων και τον έγκαιρο εντοπισμό συνεργατών στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται ότι το ΙδΕΚ θα ανακοινώσει αντίστοιχα την Εθνική Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για τη  χρηματοδότηση των κυπριακών φορέων που συμμετέχουν στις Διεθνικές Προτάσεις.  Οι Προτάσεις αυτές θα πρέπει απαραίτητα να υποβάλλονται στην Πύλη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος IRIS (https://iris.research.org.cy/#/).

Για πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (https://iris.research.org.cy/#/helpdesk, τηλ. 22 205000).


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα