Αρχική Αρχική Επικοινωνία Επικοινωνία
ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΠΕ)
Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.
Print

Eργαστήριο με τίτλο «SESAME Industry and Applied Science Workshop»

Στο πλαίσιο το προγράμματος OPEN SESAME θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2019 εργαστήριο με τίτλο «SESAME Industry and Applied Science Workshop», στις εγκαταστάσεις του Διεθνές Ερευνητικού Κέντρου SESAME στην Ιορδανία.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις δυνατότητες της τεχνολογίας «Synchrotron light», στην πειραματική έρευνα και τις εφαρμογές της, σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας, όπως είναι η βιομηχανία των φαρμάκων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των υδρογονανθράκων και πετροχημικών, της μεταλλουργίας, της μηχανικής και της αεροναυπηγίας. 

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του εργαστηρίου θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.opensesame-h2020.eu/en/news/sesame-1st-industry-applied-science-workshop/

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επιστήμονες και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία ή σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα που έχουν ή επιθυμούν να δημιουργήσουν δεσμούς με την βιομηχανία. Σημειώνεται ότι τα έξοδα συμμετοχής στο εργαστήριο καλύπτονται από το πρόγραμμα OPEN SESAME και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εξασφάλιση χρηματοδότησης μέχρι τις 30 Μάϊου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης θα βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.opensesame-h2020.eu/media/3351/industry-and-applied-science-workshop-call-for-applicationepm.pdf

Το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο SESAME αποτελεί ένα αυτόνομο Διεθνές Διακυβερνητικό Κέντρο, το οποίο εδρεύει στην Ιορδανία και δημιουργήθηκε στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Δοκιμών (CERN). Στόχος του SESAME είναι να αποτελέσει το πρώτο μεγάλο Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο στη Μέση Ανατολή του οποίου η αποστολή, μεταξύ άλλων, είναι να προάγει την Ειρήνη και την Ευημερία στην περιοχή. Σημειώνεται ότι το Κέντρο βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO.

Στο SESAME συμμετέχουν ως Μέλη οκτώ χώρες: Κύπρος, Αίγυπτος, Ιορδανία, Ισραήλ, Πακιστάν, Ιράν, Τουρκία και Παλαιστινιακή Αρχή και ως παρατηρητές: Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Κουβέιτ, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, ως παρατηρητής, συμμετέχει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Οι υποδομές του SESAME περιλαμβάνουν επιταχυντές σωματιδίων, οι οποίοι παράγουν ακτινοβολία σε διάφορα μήκη κύματος, από υπέρυθρη ακτινοβολία έως πολύ ισχυρές ακτίνες-Χ, και επιτρέπουν την διεξαγωγή πειραματικής έρευνας στις ιδιότητες των σωματιδίων και υλικών. Η έρευνα αυτή έχει εφαρμογή σε αρκετούς τομείς της επιστήμης περιλαμβανομένων της ιατρικής, βιολογίας, φυσικής, χημείας, περιβάλλοντος, γεωργίας και της αρχαιολογίας. Η ερευνητική υποδομή του Κέντρου SESAME τέθηκε σε λειτουργία τον Μάιο του 2017.


x
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερες πληροφορίες Αποδέχομαι Μάθε περισσότερα