IRIS Portal

Είναι το μεγαλύτερο εργαλείο του Ιδρύματος από τη στιγμή που εκεί υποβάλλονται και αξιολογούνται οι αιτήσεις προς χρηματοδότηση από το οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας.

Κατά συνέπεια θέλουμε να έχει πιο εμφανή θέση εντός της αρχικής σελίδας. Ίσως με την εισαγωγή ενός πιο ευδιάκριτου banner.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι έντονη η παρουσία του IRIS portal.

European Researchers’ Night
Θεσμός

H εκδήλωση European ResearchersNight στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της επιστήμης και της έρευνας και ταυτόχρονα στην ενίσχυση της δημόσιας εικόνας των ερευνητών και ερευνητριών, καθώς και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην κοινωνία.

Μέσα από μία  εορταστική ατμόσφαιρα, η εκδήλωση φέρνει κοντά το ευρύ κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, μορφωτικού ή κοινωνικού επιπέδου με τις ερευνητικές ομάδες, με στόχο να έρθουν σε επαφή με το έργο τους και να γνωρίσουν πτυχές της προσωπικότητάς τους πέραν του επιστημονικού τους έργου. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση, μέσα από δραστηριότητες που εστιάζουν στην καλλιέργεια την κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας, αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των νέων να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στην έρευνα και γενικότερα στον τομέα των STEM (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά).

Περισσότεροι από 1,500,000 επισκέπτες λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο στη μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η οποία διοργανώνεται κάθε  τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη σε περισσότερες από 350 πόλεις ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη.

Οι δραστηριότητες που παρουσιάζονται είναι διαδραστικές και καλούν το κοινό να συμμετέχει. Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών μπορούν να λάβουν μέρος σε πειράματα, να χρησιμοποιήσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε προσομοιώσεις, να συνομιλήσουν με τους ερευνητές, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους μέσα από διαγωνισμούς και να διασκεδάσουν με μουσική, θέατρο και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Ο θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ χρηματοδοτείται μέσω του ευρωπαϊκού Προγράμματος Marie Sklodowska Curie Αctions (MSCA) του Προγράμματος-Πλαίσιο της Ε.Ε. για την Έρευνα και την Καινοτομία. Βασικός στόχος του θεσμού είναι η προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας, καθώς και η ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις της χώρας μας.

European Researchers’ Night 2021: ENGAGE

Ρεκόρ επισκεψιμότητας σημείωσε η μεγάλη γιορτή της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021και διοργανώθηκε για 15η χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ψηφιακή μορφή και τελούσε υπό την αιγίδα του αιγίδα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκου Κόκκινου.

Το European Researchers’ Night 2021 προσέλκυσε το κοινό το οποίο είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε έναν εντυπωσιακό ψηφιακό εκθεσιακό χώρο με 72 περίπτερα, 300 ερευνητές και ερευνήτριες από την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου. Οι διαδικτυακοί επισκέπτες απόλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, διαδραστικά παιχνίδια, βραβεύσεις, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και πειράματα.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης με τίτλο ENGAGE – European researchers’ Night in Cyprus: the diGitAl and Green Age ήταν η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη εποχή, εμπνευσμένη από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της Ε.Ε.

Στην εκδήλωση ξεχώρισαν ο μαθητικός διαγωνισμός επικοινωνίας της επιστήμης S-FACTOR, καθώς και ο διαγωνισμός συγγραφής ιστορίας μικρού μήκους για δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου με τίτλο «To μαγικό ταξίδι του Brainy και της Genie στην ψηφιακή και πράσινη εποχή!» το οποίο εικονογραφήθηκε και προσφέρθηκε ως ψηφιακό αναμνηστικό δώρο σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

© Copyright 2021 - Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) / Designed & Developed by NETinfo Plc