To EIC δίνει ώθηση στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Το European Innovation Council (EIC) ανακοίνωσε έκτακτη πρόσκληση αποκλειστικά για τα θέματα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal), για την καταληκτική του ΕΙC Accelerator της 19ης Μαΐου 2020.

H Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία παρέχει έναν χάρτη πορείας με δράσεις που θα ενισχύσουν την αποδοτική χρήση των πόρων με τη μετάβαση σε μια καθαρή, κυκλική οικονομία και θα αποκαταστήσουν τη βιοποικιλότητα και θα μειώσουν τη ρύπανση, για να επιτευχθεί ο στόχος της κλιματικά ουδέτερης Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2050.

Τα θέματα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων θέματα ενέργειας, κυκλικής οικονομίας, περιβάλλοντος, και μετακινήσεων.

Η κάθε πρόταση που θα υποβληθεί στην προαναφερθείσα καταληκτική θα πρέπει να αποδείξει πώς η καινοτομία της συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στους ακόλουθους συνδέσμους:

Υπενθυμίζεται ότι το ΕIC Accelerator βοηθά τις επιχειρήσεις με ριζοσπαστικές νέες ιδέες οι οποίες υποστηρίζονται από επιχειρηματικό πλάνο, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες έτοιμα για την αγορά με προοπτικές να αναπτυχθούν ραγδαία στις διεθνείς αγορές. Από τις 5 Ιουνίου 2019 προσφέρει μεικτή χρηματοδότηση με χορηγία και προαιρετικής επένδυσης σε ίδια κεφάλαια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι «πράσινες επιχειρήσεις» μπορούν να υποβάλουν σε όλες τις καταληκτικές του EIC Accelerator και ήδη υποστηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από το EIC, με 1100 «πράσινες επιχειρήσεις» οι οποίες έχουν λάβει συνολικά 550 εκατομμύρια ευρώ.

Η καταληκτική της 7ης Οκτωβρίου 2020 θα παραμείνει ανοικτή σε όλα τα θέματα (bottom-up).

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και υποστήριξη στην υποβολή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Αρμόδιους Λειτουργούς του ΙδΕΚ κα Νέδη Καφφά (τηλ: 22205039 email: [email protected]) και κ. Σταύρο Καμπανέλλα (τηλ:22205056 email: [email protected]).