Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα Ενημέρωσης για τη Δράση Marie Skłodowska-Curie Διδακτορικά Δίκτυα

11 Μαΐου @ 10:00 - 13:00

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), μαζί με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, σας προσκαλούν στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα: «Ημερίδα Ενημέρωσης για τη Δράση Marie Skłodowska-Curie Διδακτορικά Δίκτυα», την Πέμπτη 11 Μαΐου, 10:00-13:00.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Η εκδήλωση,  θα παρέχει πληροφόρηση για τη Δράση MSCA Doctoral Networksη νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων της οποίας πρόκειται να προκηρυχθεί στις 30 Μαΐου 2023. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) της Ελλάδας και τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας (European Research Executive Agency – REA).

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την επικείμενη πρόσκληση της Δράσης MSCA Διδακτορικά Δίκτυα (Doctoral Networks) και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους στην εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας, κα Ελένη Δεληγιάννη. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την εμπειρία από ένα αξιολογητή προτάσεων της προηγούμενη πρόσκλησης, καθώς και να ενημερωθούν για καλές πρακτικές από συντονιστές επιτυχημένων προτάσεων εγκεκριμένων δράσεων MSCA Doctoral Networks.

Τέλος, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους/στις συμμετέχοντες/ουσες από τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ) της Κύπρου και της Ελλάδας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:  

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές/ερευνήτριες ανώτερων βαθμίδων, από όλα τα επιστημονικά πεδία, σε ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις, καθώς και όλους τους δρώντες του συστήματος έρευνας και καινοτομίας. Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής προτάσεων στη Δράση Doctoral Networks δεν έχουν μεμονωμένοι ερευνητές/ριες και επαγγελματίες από οποιονδήποτε τομέα, αλλά διεθνείς κοινοπραξίες πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και άλλων μη ακαδημαϊκών οργανισμών. Θα πρέπει οι κοινοπραξίες να περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις ανεξάρτητες νομικές οντότητες, καθεμία εγκατεστημένη σε διαφορετικό κράτος μέλος της ΕΕ ή συνδεδεμένη χώρα του Horizon Europe και με τουλάχιστον μία από αυτές εγκατεστημένη σε κράτος μέλος της ΕΕ.

ΓΛΩΣΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ελληνική

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ& ΕΓΓΡΑΦΗ: 

Η ενημερωτική εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου.

Η ΔΡΑΣΗ MSCA DOCTORAL NETWORKS FELLOWSHIPS ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΥΡΩΠΗ:

Η Δράση MSCA Doctoral Networks απευθύνεται σε δίκτυα οργανισμών για τη δημιουργία διδακτορικών προγραμμάτων, με περιεχόμενο ανοικτό σε όλα τα ερευνητικά πεδία, συμπεριλαμβανομένων και των μορφών:

  • Industrial Doctorates, για την κατάρτιση σε ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς τομείς, με κοινή εποπτεία.
  • Joint Doctorates, για τη συνεργασία οργανισμών που οδηγεί σε κοινό/πολλαπλό διδακτορικό δίπλωμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής MSCA για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη»:

Κύπρος – ΙδΕΚ:

Δρ. Άγγελος Ντάντος (e-mail: [email protected], τηλ. 22205033)

Δρ. Ιωάννης Θεοδώρου (e-mail: [email protected], τηλ: 22205038)

Μυρτώ Αναστασιάδου (e-mail: [email protected],  τηλ: 22 205069)

Ελλάδα – ΕΚΤ:

Δρ. Νάνσυ Μεγρέμη (e-mail: [email protected] , τηλ. 2102204993)

Henry Scott (e-mail: [email protected], τηλ. 2102204918)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

10:00 – 10:15 ΧαιρετισμοίΔρ Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια ΕΚΤ (tbc)

Θεόδωρος Λουκαΐδης, Γενικός Διευθυντής ΙΔΕΚ (tbc)

Καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας (tbc)

10:15 – 10:25 Τοποθέτηση από την Ομάδα Αντιπροσώπων και Εμπειρογνωμόνων για τις Δράσεις MSCΑ στον Ορίζοντα ΕυρώπηΔρ Σωσάννα Κωλυβά, Εθνικός Εκπρόσωπος, Εμπειρογνώμονας MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ
10:25 – 11:15 MSCA Doctoral Network Fellowships: Η επικείμενη πρόσκλησηΕλένη Δεληγιάννη, Research Programme Administrator – Call Coordinator · European Research Executive Agency (REA)
11:15 – 11:30 Συμβουλές βέλτιστες πρακτικές από αξιολογητή προτάσεωνΔρ Νικόλαος Αλεξόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
11:30 – 11:35 Διάλειμμα 5’
11:35 – 12:15 Συμβουλές και καλές πρακτικές από πετυχημένες προτάσεις DN(tbc)
12:15 – 12:45 Υπηρεσίες δικτύωσης και υποστήριξης νέων ερευνητών από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)Henry Scott, Εθνικό Σημείο Επαφής για τις δράσεις MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη, EKT

Υπηρεσίες υποστήριξης της ερευνητικής κοινότητας από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

Δρ. Άγγελος Ντάντος, Εθνικό Σημείο Επαφής για τις δράσεις MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη, ΙδΕΚ

12:45 – 13:00 Ερωτήσεις

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Μαΐου
Ώρα:
10:00 - 13:00
Εκδήλωση Category:
Ιστότοπος:
https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_NriBnY7vTp-zzo7PhTXa_w#/registration

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Μαΐου
Ώρα:
10:00 - 13:00
Εκδήλωση Category:
Ιστότοπος:
https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_NriBnY7vTp-zzo7PhTXa_w#/registration