Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης για την Πρόσκληση PRE-SEED/0823 του Προγράμματος «Δημιουργία και Αρχική Ανάπτυξη Startups με Διεθνή Προσανατολισμό»

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων PRE-SEED/0823 του προγράμματος «Δημιουργία και Αρχική Ανάπτυξη Startups με Διεθνή Προσανατολισμό», η διαδικασία αξιολόγησης των οποίων ολοκληρώθηκε εντός πέντε (5) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση ανακοινώθηκε την 10η Αυγούστου 2023, με καταληκτική ημερομηνία στις 3 Νοεμβρίου 2023. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων ανακοινώθηκαν μέσω της πύλης IRIS και είναι διαθέσιμα εδώ.

Σύμφωνα με την Προκήρυξη των Προγραμμάτων RESTART 2016-2020 οι Προτάσεις του εν λόγω Προγράμματος αξιολογούνται σε δύο Φάσεις. Στην Α’ Φάση Αξιολόγησης ακολουθήθηκε από το Ίδρυμα διαδικασία προκαταρκτικού ελέγχου και εξ’ αποστάσεως επιστημονική Αξιολόγηση από δύο (2) Ανεξάρτητους Αξιολογητές.

Στη Β’ Φάση Αξιολόγησης, σύμφωνα με τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ της Πρόσκλησης “PRE-SEED/0823”, προχώρησαν (i) οι πρώτες πέντε (5) προτάσεις με την ψηλότερη βαθμολογία (με φθίνουσα σειρά) με γυναίκες Συντονίστριες Έργων, και (ii) οι υπόλοιπες προτάσεις με την ψηλότερη βαθμολογία (με φθίνουσα σειρά), έως ότου το σύνολο των αιτούμενων χρηματοδοτήσεων των προτάσεων ισούται με το διπλάσιο του διαθέσιμου προϋπολογισμού της Πρόσκλησης, και με την προϋπόθεση ότι έχουν κριθεί επιλέξιμες για χρηματοδότηση (βαθμολογία τουλάχιστον 12,00/15,00). Οι προτάσεις που προχώρησαν στη Β’ Φάση Αξιολόγησης αξιολογήθηκαν από Ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν εμπειρογνώμονες με επιχειρηματικό υπόβαθρο.