Διαδικτυακή εκδήλωση για τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie (MSCA) στον Ορίζοντα Ευρώπη: Ανταλλαγές Προσωπικού και Συγχρηματοδότηση MSCA Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021 (10:00-13:00)

Το  Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) της Ελλάδος, Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Νέες προκηρύξεις για ανταλλαγές προσωπικού και συγχρηματοδότηση μέσω των Δράσεων Marie SkłodowskaCurie» την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 (10:00-13:00), η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) της Ελλάδος, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας (Research Executive Agency).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα που παρέχουν υποτροφίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις των Δράσεων Ανταλλαγών Προσωπικού (Staff Exchanges) και Συγχρηματοδότησης (COFUND) του προγράμματος Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους σε ειδικούς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε εκπροσώπους επιτυχημένων έργων από το προηγούμενο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.

Συγκεκριμένα, η Ελευθερία Λυκουρέσση και η Δρ. Βασιλική Εξάρχου, από το European Research Executive Agency (EREA), θα παρουσιάσουν τη Δράση Marie Skłodowska-Curie Staff Exchanges, και στη συνέχεια η Καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλη, από το ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα δώσει συμβουλές με βάση την εμπειρία της ως  συντονίστρια του έργου RISE neuronsXnets.

Η Alexandra Pedersen από το EREA θα παρουσιάσει τη Δράση Marie Skłodowska-Curie COFUND, ενώ ο Δρ. Μάριος Δημητριάδης, Director of Research and Innovation Support Service & Executive Director του European Office of Cyprus στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα δώσει συμβουλές με βάση την εμπειρία του από τον επιτυχημένο συντονισμό του MSCA-COFUND έργου με ακρωνύμιο ONISILOS.

Τέλος, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους υποψήφιους από τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η ατζέντα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη εδώ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω Zoom, στην ελληνική γλώσσα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής MSCA για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη»:

Δρ. Ιωάννης Θεοδώρου – E-mail: [email protected], Τηλ: 22 205038

Δρ. Άγγελος Ντάντος – E-mail: [email protected], Τηλ: 22 205033