Διαδικτυακό Εργαστήριο με θέμα τις προκλήσεις του τουριστικού τομέα στην περιοχή της Μεσογείου

Το επίκαιρο θέμα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης υπηρεσιών βασισμένων στην τεχνολογία, με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων του τουριστικού τομέα στην περιοχή της Μεσογείου πραγματεύεται το διαδικτυακό εργαστήριο που διοργανώνουν την προσεχή Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 (11.00-14.00), τα ευρωπαϊκά έργα BlueMed, στο οποίο συμμετέχει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, BlueRoses, WestMed και Mistral.

 

Το διαδικτυακό εργαστήριο που φέρει τον τίτλο «ICT services for post Covid-19 blue tourism in the Mediterranean» είναι διαρθρωμένο σε δυο μέρη και απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επιχειρηματίες, διαμορφωτές πολιτικής, εκπροσώπους δημόσιων οργανισμών καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα σχετικά θέματα. Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου εμπειρογνώμονες του τομέα θα παρουσιαστούν τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μια σειρά επιμέρους κλάδων του τουριστικού τομέα, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία του Covid-19 και αντίστοιχα στο δεύτερο μέρος μια ομάδα ειδικών θα συζητήσει διεξοδικά τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος, προτείνοντας πιθανές λύσεις, νέες καινοτόμες ιδέες, επιχειρηματικά μοντέλα και στρατηγικές που θα συμβάλουν στην ανθεκτικότητα και την αειφορία του τομέα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου η κύπρια εμπειρογνώμονας κα Έλενα Τάνου, Αντιπρόεδρος της Topkinisis Travel Plc, θα παρουσιάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των πρακτόρων ταξιδιών.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαδικτυακό εργαστήριο, το οποίο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, μέσω του συνδέσμου εδώ (χωρίς κόστος συμμετοχής).

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους και την ημερήσια διάταξη του διαδικτυακού εργαστηρίου είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο εδώ.