ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «S – FACTOR 2021» Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

 

Ο Διαγωνισμός «S-Factor» διοργανώθηκε φέτος για δέκατη χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Ίδρυμα Θαλής στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή 2021» που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία.

Ο Διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και

μαθήτριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, είχε ως στόχο να προκαλέσει τους νέους με το να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό.

 

Οι διαγωνιζόμενοι που είχαν τρία λεπτά μόνο για να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό, δίνοντας μια διασκεδαστική και πρωτότυπη προφορική παρουσίαση, κρίθηκαν για τον τρόπο που προσέγγισαν το επιστημονικό φαινόμενο που επέλεξαν να παρουσιάσουν, για τον τρόπο παρουσίασης και ταυτόχρονα για το πόσο αντιληπτό έγινε το θέμα τους στο ακροατήριο. Οι κριτές βαθμολόγησαν με βάση το περιεχόμενο, τη σαφήνεια και το χάρισμα.

 

Οι 39 συμμετέχοντες διαχωρίζονταν σε  δύο κατηγορίες: 29 συμμετοχές στη Γυμνασιακή Εκπαίδευση και 10 συμμετοχές στη Λυκειακή Εκπαίδευση.

 

Η κριτική επιτροπή για τα Γυμνάσια αποτελούνταν από τους/τις:

  • Δρα Καλυψώ Ιορδάνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus,
  • κο Θεόδωρο Λουκαΐδη – Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, και
  • Δρα Γρηγόρη Μακρίδη, Πρόεδρο της Μαθηματικής Εταιρείας Κύπρου και συν-διοργανωτή για όγδοη συνεχή χρονιά του S-FACTOR.

 

Η κριτική επιτροπή για τα Λύκεια αποτελούνταν από τους/τις:

  • Δρα Έλλη Σιαμά, Παιδίατρος, Νικήτρια του Διαγωνισμού FameLab 2019 για την επικοινωνία της επιστήμης
  • κο Θεόδωρο Λουκαΐδη – Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, και
  • Δρα Γρηγόρη Μακρίδη, Πρόεδρο της Μαθηματικής Εταιρείας Κύπρου και συν-διοργανωτή για όγδοη συνεχή χρονιά του S-FACTOR.

 

Κατηγορία «Γυμνάσια»

1ο Βραβείο: Αντριάν Ησαίας , Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ

2ο Βραβείο: Andrian Ioannidis, Pascal English School Limassol

3ο Βραβείο: Ραφαηλία Πατσαλίδου, Γυμνάσιο-Λύκειο Ολύμπιον

 

Κατηγορία «Λύκεια»

1ο Βραβείο: Κυριάκος Δημητρίου, Γυμνάσιο-Λύκειο Ολύμπιον

2ο Βραβείο: Samuel Stewart, The Senior School

3ο Βραβείο: Σοφία Γρηγοριάδου, Γαλλοκυπριακό Σχολείο-École Franco-Chypriote

 

Οι τρεις πρώτοι νικητές/νικήτριες σε κάθε κατηγορία κέρδισαν δωροκουπόνια από κατάστημα με προϊόντα τεχνολογίας. Επιπρόσθετα στους νικητές της κάθε κατηγορίας προσφέρεται δωρεάν εγγραφή στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο EUROMATH & EUROSCIENCE 2022 το οποίο θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, 11-16  Μαρτίου 2022 με απευθείας έγκριση συμμετοχής στον τελικό του SCIENCEFactor Europe 2022.

 

Το ΙδΕΚ συγχαίρει όλους του/τις Διαγωνιζόμενους/ες!