Ενημερωτική Εκδήλωση: «MSCA – DOCTORAL NETWORKS» Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, 11.00 – 12.30

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας διοργανώνει στις 10 Ιουνίου 2021, στις 11.00 με 12.30 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «MSCA – DOCTORAL NETWORKS».

Η εκδήλωση  θα παρέχει γενική πληροφόρηση για τη Δράση Marie Sklodowska-Curie Doctoral Networks  στο νέο Πρόγραμμα Πλαίσιο και θα παρουσιάσει τις καινοτομίες και τα νέα στοιχεία που εισάγονται, καθώς και τη διαδικασία και τους κανόνες συμμετοχής. Επίσης θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές από έναν αξιολογητή της πιο πάνω Δράσης και εμπειρίες από επιτυχημένους/ες συμμετέχοντες προηγούμενων ετών, και θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους δυνητικούς συμμετέχοντες από τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ).

Ο Ιωάννης Μπίτσιος, Research Programme Administrator της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρουσιάσει την συγκεκριμένη δράση απαντώντας σε ερωτήσεις και δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους ενδιαφερόμενους. Οι καθηγητές Δρ. Κωνσταντία Αλεξάνδρου και Δρ. Τιμόθεος Παπαδόπουλος θα παρουσιάσουν την δικιά τους εμπειρία κατά την συγγραφή μια πρότασης, ενώ ο Δρ. Χρήστος Παναγιωτίδης θα παρουσιάσει την οπτική ενός αξιολογητή προτάσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν εκ των προτέρων μέσω του συνδέσμου εδώ, έτσι ώστε να τους δοθεί πρόσβαση να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να υποβάλουν τα ερωτήματά τους. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ελληνικά και η συμμετοχή είναι χωρίς χρέωση.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και την ατζέντα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη», είναι το 9ο κατά σειρά χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) για δραστηριότητες Έρευνας και Καινοτομίας (Ε&Κ). Με κεντρικό στόχο την μεγιστοποίηση του επιστημονικού, οικονομικού και κοινωνικού αντίκτυπου των επενδύσεων της ΕΕ στην Ε&Κ, το Πρόγραμμα με διάρκεια από το 2021 έως το 2027 έχει συνολικό προϋπολογισμό 95,5 δις. Ευρώ.

Για να λαμβάνετε αντίστοιχη ενημέρωση αλλά και εξατομικευμένη πληροφόρηση σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα ευρωπαϊκά Προγράμματα Έρευνας και Καινοτομίας, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία και τους τομείς δράσης σας στο ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους λειτουργούς του ΙδΕΚ και Εθνικά Σημεία Επαφής MSCA για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη», Δρ. Άγγελο Ντάντο στο τηλέφωνο: 22205033 και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected], καθώς και Δρ. Ιωάννη Θεοδώρου στο τηλέφωνο: 22205038 και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected].

MSCA-DN_Agenda_27-5-21