ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ “ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ”

 

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιθυμεί να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες και τους ενδιαφερόμενους ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαδικτυακές ημερίδες για τις Ευρωπαϊκές Αποστολές. Οι συγκεκριμένες ημερίδες θα λάβουν χώρα στις  17 και 18 Μαΐου 2022. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των ημερίδων καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις Ευρωπαϊκές Αποστολές στον σύνδεσμο εδώ.

Η έννοια των Ευρωπαϊκών Αποστολών έχει εισαχθεί για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη σε μια σειρά τομέων στρατηγικής σημασίας, με συγκεκριμένους φιλόδοξους αλλά χρονικά προσδιορισμένους και εφικτούς στόχους, για τη διασύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με σκοπό την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών και της κοινωνίας. Η κάθε Αποστολή συνιστά ένα διαθεματικό χαρτοφυλάκιο δράσεων και συνολικά έχουν διαμορφωθεί πέντε Αποστολές στους τομείς: (1) του καρκίνου, (2) της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, (3) του εδάφους και των τροφίμων, (4) των κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων και (5) των ωκεανών, των θαλασσών και των υδάτων.

Στις ενημερωτικές ημερίδες θα παρουσιαστεί το ευρύ φάσμα των νέων θεμάτων για όλες τις Αποστολές το οποίο προέκυψε μετά την τροποποίηση του Προγράμματος Εργασίας των Αποστολών του 2021-2022. Οι ημερίδες θα προσφέρουν την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους/ες να ενημερωθούν για τις καινούριες προσκλήσεις του Προγράμματος Εργασίας των Ευρωπαϊκών Αποστολών οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν στις 12 Μαΐου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου των Εθνικών Σημείων Επαφής, BRIDGE 2HE, θα διεξαχθεί διαδικτυακή εκδήλωση διεθνούς δικτύωσης για τις Ευρωπαϊκές Αποστολές (EU Missions Brokerage Event).  Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου 2022 και οι ενδιαφερόμενοι/νες  μπορούν να εγγραφούν δημιουργώντας το προφίλ τους στον σύνδεσμο εδώ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η κινητοποίηση όλων των σχετικών φορέων για να αιτηθούν χρηματοδότησης αξιοποιώντας τις Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Εργασίας των Ευρωπαϊκών Αποστολών 2022. Η εκδήλωση θα βοηθήσει όσους και όσες θα συμμετέχουν να δημιουργήσουν συμπράξεις για τις επερχόμενες  προσκλήσεις  του 2022 των Ευρωπαϊκών Αποστολών, οι οποίες θα είναι ανοικτές μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022. Παράλληλα, θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν, να συζητήσουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους με άλλους αιτητές και αιτήτριες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες στο Πλαίσιο του Ορίζοντα Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ.

Για οτιδήποτε σχετικό με το πιο πάνω, όσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν για την Αποστολή για τον Καρκίνο με τον κ. Μαρίνο Φωτιάδη (τηλ. 22205048, Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]) και για τις υπόλοιπες Αποστολές με την κα Μυρτώ Αναστασιάδου (τηλ. 22205069, Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]).