ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: MSCA STAFF EXCHANGES 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 10:00-13:00

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: MSCA STAFF EXCHANGES

 

ΣΤΟΧΟΣ εκδηλωσης:

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα “Ορίζοντας Ευρώπη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με το European Research Executive Agency (REA), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με φυσική παρουσία, με θέμα τη Δράση Marie Skłodowska-Curie Ανταλλαγές Προσωπικού (MSCA Staff Exchanges).

Η Δράση Staff Exchanges χρηματοδοτεί μικρής διάρκειας διεθνείς, διατομεακές και διεπιστημονικές ανταλλαγές προσωπικού κάθε είδους το οποίο συμμετέχει σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας (Ε&Κ) στους συμμετέχοντες οργανισμούς. Η Δράση είναι ανοικτή σε όλες τις επιστημονικές περιοχές.

Μάθετε περισσότερα για τη Δράση Staff Exchanges μέσω του εξής infographic.

 

ΣΕ ΠΟΙΟyΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις, ΜΜΕ, ΜΚΟ και άλλους μη ακαδημαϊκούς οργανισμούς.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συμμετοχή μη ακαδημαϊκών οργανισμών και επιχειρήσεων στη Δράση, και στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μέσω της δημιουργίας νέων διατομεακών και διεθνών δικτύων συνεργασίας, την μεταφορά τεχνογνωσίας, την πρόσβαση σε πρωτοποριακό εξοπλισμό και τεχνολογίες αιχμής, κ.α.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα προκήρυξη της Δράσης Staff Exchanges, και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους στην εκπρόσωπο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κα Κατερίνα Λαζαρίδου (REA). Στη συνέχεια, ο Δρ. Πάρις Φωκαΐδης, από το Πανεπιστήμιο Frederick, ο Δρ. Σωτήριος Χατζής, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο κος Νικόλας Βαλανίδης, από την Mountain Berries Pitsilia θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές με βάση την προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής τους. Θα παρουσιαστούν επίσης οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους υποψήφιους από τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ) της Κύπρου.

Τέλος, αναλόγως ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση δικτύωσης με στόχο τη δημιουργία επαφών ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και μη-ακαδημαϊκό τομέα, για ενδεχόμενη κοινή συμμετοχή σε προτάσεις. Ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει στη διάθεσή του 2 λεπτά για παρουσίαση του φορέα ή/και της ιδέας του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην εκδήλωση δικτύωσης μέσω της φόρμας εγγραφής.

 

ΓΛΩΣΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ελληνική

χωρος:

Αίθουσα Συνεδριάσεων

Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, Ανδρέα Μιχαλακοπούλου 29α, 1075 Λευκωσία

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΙΤΛΟΣ – ΟΜΙΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
10:00 – 10:05 Εισαγωγικά Σχόλια
10:05 – 10:10 Χαιρετισμός

Θεόδωρος Λουκαΐδης, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) 

10:10 – 10:50 MSCA Staff Exchanges – Προκήρυξη 2022

Κατερίνα Λαζαρίδου, Project Adviser, REA.

10:50 – 11:00 Διάλειμμα
11:00 – 11:45 Συμβουλές για την συγγραφή μιας επιτυχημένης πρότασης

·       Δρ. Πάρις A. Φωκαΐδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Frederick

·       Δρ. Σωτήριος Χατζής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

·       Κος Νικόλας Βαλανίδης, Ιδρυτής της Mountain Berries Pitsilia

11:45 – 11:55 Υπηρεσίες υποστήριξης της ερευνητικής κοινότητας από το ΙδΕΚ

Δρ. Άγγελος Ντάντος – ΕΣΕ MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη

11:55 – 12:10 Ερωτήσεις
12:10 – 13:00  Εκδήλωση Δικτύωσης

 

Δηλωσεις συμμετοχήσ:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2022, συμπληρώνοντας την εξής ηλεκτρονική φόρμας εγγραφής.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος. Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο εργαστήριο είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ:

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα που θα βρίσκονται σε ισχύ την συγκριμένη περίοδο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής MSCA για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη»:

Δρ. Άγγελος Ντάντος – E-mail: [email protected], Τηλ: 22 205033

Μυρτώ Αναστασιάδου – E-mail: [email protected],  Τηλ: 22 205069

Δρ. Ιωάννης Θεοδώρου – E-mail: [email protected], Τηλ: 22 205038