Ημερίδα “Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα της Υγείας στον Ορίζοντα Ευρώπη”, 14 Ιουλίου 2021, 16:00-18:30

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), τη  Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας) σας προσκαλούν στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν για τη θεματική της Υγείας (Health Cluster) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 (16:00-18:30) με τίτλο “Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα της Υγείας στον Ορίζοντα Ευρώπη“.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματα τους στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα η Δρ. Χριστίνα Κυριακοπούλου (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ), θα παρουσιάσει το στρατηγικό πλαίσιο του Health Cluster, το πρώτο πρόγραμμα εργασίας του (2021-2022), καθώς επίσης και συμβουλές σχετικά με τον αντίκτυπο (IMPACT section) στις προτάσεις που θα υποβληθούν στην εν λόγω θεματική. Επιπρόσθετα, οι Εκπρόσωποι και Εμπειρογνώμονες για το Health Cluster από την Ελλάδα θα κάνουν κάποιες πρώτες προκαταρκτικές τοποθετήσεις σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για την Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας. Ο Σταύρος Διβάνης, Ειδικός Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την δημόσια υγεία EU4Health (Γενική Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων). Τέλος θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ) σε Κύπρο και Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ελληνικά μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams. H συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα Εθνικά Σημεία Επαφής για την Πολυτομεακή Προτεραιότητα «Υγεία»: κ. Μαρίνο Φωτιάδη, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] και τηλέφωνο: 22205048, Δρ Ιωάννη Θεοδώρου, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] και τηλέφωνο: 22205038