Κοινή Ενημερωτική Εκδήλωση Ελλάδας – Κύπρου: «Επιχορηγήσεις ERC και Μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη»

Tο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ της Ελλάδας και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, το Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για Έρευνα και Καινοτομία 2021-2027, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο
«Επιχορηγήσεις ERC και Μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη»
την Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 και ώρα 12.30 – 14.45, διαδικτυακά. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

 

Προσκεκλημένοι ομιλητές και ομιλήτριες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσουν τις επιχορηγήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council, ERC), με έμφαση στα ERC Starting Grant και ERC Synergy Grant, οι προσκλήσεις των οποίων για το 2023 αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Ιουλίου 2022 και τις μεταδιδακτορικές υποτροφίες των Δράσεων Marie Sklodowska Curie (MSCA).

Ειδικότερα, την παρουσίαση των Προσκλήσεων του ERC θα πραγματοποιήσει η Δρ Ινώ Αγραφιώτη, ERC Scientific Officer, ERC Executive Agency (ERCEA), ενώ τις μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA θα παρουσιάσει ο Δρ Θεόδωρος Στάικος, Postdoctoral Fellowships Call Coordinator, European Research Executive Agency (REA). Επιπρόσθετα, ερευνητές και ερευνήτριες που εξασφάλισαν ERC Starting και Synergy Grants και υποτροφίες MSCA, θα μοιρασθούν την προσωπική τους εμπειρία, σε μια συζήτηση που θα συντονίζουν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στις Προγραμματικές Επιτροπές του ERC και MSCA. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και για συμμετοχή είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου. Η υποβολή ερωτήσεων, πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορεί να γίνει μέσω sli.do εδώ (#6679890).

 

Για επιπρόσθετες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα αρμόδια Εθνικά Σημεία Επαφής της Κύπρου για τo ERC, κα Κατερίνα Καρακασίδου (Τηλ.: 22205036, Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]) και για τα MSCA, Δρα Άγγελο Ντάντο (Τηλ: 22205033, Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]).