ΟΕΒ και ΙδΕΚ επιβραβεύουν την έρευνα και την καινοτομία

Στις 20 Δεκεμβρίου η λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων σε επιχειρήσεις – οργανισμούς και επιστήμονες

 

Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιβραβεύουν και φέτος την έρευνα και την καινοτομία, με την τελετή απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας 2021 και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2021 να πραγματοποιείται τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ο διαγωνισμός για τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας που έχει καταστεί πλέον θεσμός, διοργανώνεται φέτος για 15η χρονιά από την ΟΕΒ, με στόχο να συμβάλει βελτίωση και αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Μέσω του θεσμού επιβραβεύονται οι καλύτερες και πιο καινοτόμες ιδέες που υλοποιήθηκαν και εφαρμόζονται σε κυπριακές επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες, τόσο του Ιδιωτικού, όσο και του Δημόσιου Τομέα.

Τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ απευθύνονται σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται και καινοτομούν στον Πρωτογενή Τομέα, στον Τομέα Μεταποίησης, στον Τομέα Υπηρεσιών και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται συνολικά πέντε βραβεία. Οι βραβεύσεις αφορούν στον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα, στον τομέα υπηρεσιών και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ ο θεσμός από το 2020 έχει εμπλουτιστεί με το Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας, με απώτερο στόχο την επιβράβευση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που αποσκοπούν στην περαιτέρω ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Το ΙδΕΚ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για αναγνώριση και επιβράβευση της άριστης επίδοσης στον τομέα της έρευνας, καθιέρωσε τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας μέσω των οποίων, για 14η χρονιά, επιβραβεύει ξεχωριστά νέους και έμπειρους ερευνητές και ερευνήτριες, σε μια προσπάθεια παράλληλης στήριξης των νέων και προβολής των διακεκριμένων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Κατά την φετινή τελετή θα απονεμηθεί το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής», το οποίο στοχεύει στην επιβράβευση επιστημόνων με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία, που μέσα από την υψηλής ποιότητας και αντικτύπου ερευνητική τους δραστηριότητα, τιμούν την Κύπρο. Για το 2021 η απονομή του Βραβείου θα αφορά στον τομέα των Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική.

Παράλληλα, θα απονεμηθεί και το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής» που στόχο έχει την ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας και των επιτευγμάτων νέων επιστημόνων με σημαντικά, διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα από τα πρώτα στάδια της ερευνητικής τους καριέρας. Το Βραβείο απονέμεται σε ετήσια βάση σε τρεις θεματικές ενότητες: Επιστήμες Ζωής, Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική και Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Social Sciences & Humanities). Επιπρόσθετα, το Βραβείο παρέχει στους νέους ερευνητές και τις νέες ερευνήτριες έμπρακτη υποστήριξη για τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους.

Στη διαχρονική πορεία των δύο θεσμών, ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν δεκάδες επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί και προσωπικότητες, ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύ αξιόλογες συμμετοχές, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κύπρος είναι ένας ολοζώντανος πυρήνας έρευνας και καινοτομίας. Η Κύπρος διαθέτει όχι μόνο το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τη δίψα για διακρίσεις και πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό, τεχνολογικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ο διαγωνισμός των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας 2021 της ΟΕΒ και Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2021 του ΙδΕΚ πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το τελικό πρόγραμμα της τελετής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Συνδιοργανωτές: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

Υποστηρικτής: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, Περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΟΕΒ στο τηλέφωνο 22 643 000 ή στην ιστοσελίδα www.innovationaward.oeb.org.cy, το ΙδΕΚ στο τηλέφωνο 22205000 ή στην ιστοσελίδα www.research.org.cy και με την ΙΜΗ στο τηλέφωνο 22 505 555 / 22 505 532 ή στην ιστοσελίδα www.imhbusiness.com