Ολοκλήρωση Τελικού Γύρου Μαθητικού Διαγωνισμού INNOVA Challenge του ΙδΕΚ

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Τελικού Γύρου του μαθητικού διαγωνισμού INNOVA Challenge του ΙδΕΚ.

 

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2021, με καταληκτική ημερομηνία την 9η Φεβρουαρίου 2022. Ο Τελικός Γύρος πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου 2022 στη Λεμεσό, στο πλαίσιο εκδήλωσης ανοικτής για το κοινό.

 

Στον Τελικό Γύρο συμμετείχαν 5 ομάδες αποτελούμενες συνολικά από 25  μαθητές και μαθήτριες, τους/τις οποίους/ες στήριξαν με την παρουσία τους οι προπονητές τους.

 

Στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχαν οι εξής:

 

  • Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙδΕΚ
  • Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
  • κ. Μενέλαος Μενελάου, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • κα Σταυριάνα Κοφτερός, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙδΕΚ και Μέλος του Investment Committee του European Innovation Council

 

Οι νικήτριες ομάδες θα ανακοινωθούν επίσημα και θα βραβευθούν στην Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο της εκδήλωσης European Researchers’ Night 2022 στη Λευκωσία.

 

To ΙδΕΚ συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, καθώς και τους προπονητές/τριες και τους γονείς και κηδεμόνες που στήριξαν τις ομάδες στο ταξίδι τους για εύρεση καινοτόμων λύσεων στις προκλήσεις της σημερινής εποχής, επιστρατεύοντας την δημιουργικότητα της νέας γενιάς.