Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (European Innovation Council Board)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (European Innovation Council – EIC) ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την επιλογή των μελών του συμβουλίου του EIC.

 

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η Τετάρτη 30 Ιουνίου, μετά την οποία η Επιτροπή θα επιλέξει μεταξύ 15 και 20 μελών που θα διοριστούν στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο.

 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας είναι μια βασική καινοτομία του Ορίζοντα Ευρώπη και αντιπροσωπεύει την πιο φιλόδοξη πρωτοβουλία καινοτομίας που έχει αναλάβει η Ευρώπη, με προϋπολογισμό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2021-2027. Το EIC ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου 2021 με ευκαιρίες χρηματοδότησης το 2021 άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευθέτηση προσωπικής ενημέρωσης για το EIC, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Κύπρου για τo EΙC κ. Χαράλαμπο Παπατρύφωνος (Τηλ.: 22205016, Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]) και κ. Μαρίνο Φωτιάδη (Τηλ.: 22205048, Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]).