Τις ευκαιρίες που προσφέρει το European Innovation Council ανέδειξε σε εκδήλωσή του το ΙδΕΚ

Δελτίο Τύπου

10 Απριλίου 2023

 

 

Τις ευκαιρίες που προσφέρει το European Innovation Council ανέδειξε σε εκδήλωσή του το ΙδΕΚ

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε διήμερη ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), με σκοπό την ανάδειξη των ευκαιριών χρηματοδότησης που προσφέρει το European Innovation Council, μέσα από το Πρόγραμμα Πλαίσιο για Έρευνα και Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «Ορίζοντας Ευρώπη».

 

Το παρών τους στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Απριλίου στη Λευκωσία, έδωσαν περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες/ουσες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Προγράμματα EIC Pathfinder, EIC Transition και EIC Accelerator. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομιλητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αξιολογητές/τριες προτάσεων, καθώς και μέλη του EIC Jury. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν πληροφόρηση σχετικά με τις υπηρεσίες των Εθνικών Σημείων Επαφής της Κύπρου για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για καλές πρακτικές σε θέματα «pitching» μιας ιδέας ή μίας πρότασης.

 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Enterprise Europe Network Cyprus, το οποίο παρέχει, χωρίς χρέωση, ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στις κυπριακές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στη γνώση, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία.

 

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που θα αφορούν το European Innovation Council. Ακολουθεί η διαδικτυακή εκδήλωση «Tips, Techniques and Good Practices for Winning EIC Accelerator Applications» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 1 μ.μ.. Στόχος είναι η ενημέρωση των φορέων για τις απαιτήσεις και τη διαδικασία συμμετοχής, καθώς και η παροχή τεχνικών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών προτάσεων.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσιάζονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.research.org.cy/wp-content/uploads/EIC-webinar-Tips.pdf.

 

 

***

 

Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (www.research.org.cy) είναι ο εθνικός φορέας, αρμόδιος για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης ερευνητών και ερευνητριών της Κύπρου σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.